Den britiske koronavarianten er demonstrert i Norge

National Institutes of Public Health (NIPH) skriver i en pressemelding at den britiske koronavarianten er bevist i Norge.

Det er to passasjerer som er smittet med viruset, og de er i Storbritannia i desember. Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen.

– Lag for påvisning av smittsomme sykdommer i kommuner vil nå redusere risikoen for ytterligere spredning ved videre testing og nærkontakt med dagens praksis for enkeltpersoner som diagnostiserer den engelske virusvarianten, skriver avdelingsdirektør Line Vault i en pressemelding om FHI.

Også ansett som smittsom

Den britiske koronamutasjonen anses å være mer smittsom enn de koronatypene vi hittil har hatt i Norge, og denne mutasjonen har bidratt til den raske økningen i epidemien i noen distrikter i Storbritannia.

Solskinnsdag: Helsebyråd Robert Stein sier det er en solskinnsdag for Oslo og Norge. Video: Lars Evening Bones / Einstein Anderson
Se også

Storbritannias estimater viser at opptil 70 prosent av disse virusmutasjonene kan være smittsomme.

– Den engelske virusvarianten ser ut til å være mer smittsom enn det vanlige koronaviruset, men det ser ikke ut til å utgjøre en høyere risiko for alvorlig sykdom basert på det vi for øyeblikket kjenner til, skriver Walt i en pressemelding.

– Det er grunn til å være forsiktig, men samtidig er det ennå ikke sikkert hvor stor forskjellsavvik spiller i spredningen av infeksjonen, skriver Volt.

I Danmark har varianten allerede blitt oppdaget i noen tid, uten en betydelig innvirkning på infeksjonsraten.

Tiltak ble tatt

Regjeringen har tatt en rekke skritt for å forhindre at viruset kommer inn i Norge, inkludert å stoppe flyreiser fra Storbritannia.

READ  Spekkhoggere angriper en båt utenfor Norge, den første i Nordsjøen

– Vi må sørge for at virusvarianten oppdaget i Storbritannia sprer seg så langt som mulig til Norge. Derfor stopper vi nå direktefly fra Storbritannia og strammer tiltakene for reisende fra dette området. – Dette er i tråd med rådene vi har fått fra Helsedirektoratet, sa helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hai på en pressekonferanse like før jul.

Blant annet ble det innført krav om innmeldingsregistrering, hyppige inspeksjoner og varsler som skal varsles til kommunen.

Vaksine

Tålmodighet: – Vi må være tålmodige i å overvåke smittespredningen, sier Espen Naxstad. Video: Johannes Felt
Se også

Vi jobber aktivt for å verifisere om vaksinene som nå er godkjent for bruk, faktisk virker mot denne koronavarianten.

Mange av de største vaksineleverandørene har hevdet at vaksinen deres virker mot denne versjonen.

Tredje juledag fikk den første nordmannen den første dosen av vaksinen på et sykehus i Oslo.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *