Den brølende meteoritten illustrerer Norge, som kan ha landet i nærheten av Oslo

OSLO, 25. juli (Reuters) – En “uvanlig stor meteoritt” brenner kort i Sør-Norge på søndag, og skaper en spektakulær lyd- og lysscene mens den høres utover himmelen, hvor en del kan ha truffet Jorden, ikke langt unna Hovedstaden, Oslo, sa eksperter.

Det var ingen umiddelbare rapporter om skader eller skader.

Visningene kom inn klokka 1 med videoer som sirkulerte på sosiale medier som viser en lys blits som lyser opp en marina i Holmestrand, sør for Oslo.

Søndag analyserte det norske meteorologiske nettverket videofilmer og andre data i et forsøk på å fastslå meteorittens opprinnelse og destinasjon.

Foreløpige rapporter antyder at en meteoritt kan ha rammet jorden i en stor skog kalt Finmerca, 60 km (40 miles) vest for hovedstaden Oslo.

“Det er gal,” sa Morton Pilot fra nettverket, som så og hørte meteoritten, til Reuters.

Pilatus sa at meteoritten reiste med en hastighet på 15-20 km per sekund og opplyste nattehimmelen i omtrent fem til seks sekunder. Sommerhimmelen var mørk og dagene begynte å avta fra slutten av juni.

“I går kveld hadde vi en stor stein som reiste mellom Mars og Jupiter, som er asteroidebeltet vårt. Og når det bråker, skaper det et rumling, lett og stor spenning mellom oss (ekspertene) og noen frykter blant andre,” sa sa pilot.

Det var ingen rapporter om skade eller mennesker som var spesielt redde, ettersom i 2013 en meteoritt feide over Russland og eksploderte over Chelyabinsk, sa Pilatus.

For de i nærheten, sa han, kunne det være en “skummel” begivenhet.

Nora Tiger Report; Utarbeidet av Nick McPhee

Våre standarder: Prinsipper for Thomson Reuters Foundation.

READ  Sverige vinner olympisk-håndball-Norge bronse 36-19

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *