Den europeiske sentralbanken gir et slag for å vinne sin innsats på inflasjon

Gitt inflasjonsrekorder, akselererte den europeiske sentralbanken torsdag innstramningen av pengepolitikken ved å bestemme seg for å heve renten i en enestående skala.

Pengeinstituttets styre vedtok å heve styringsrentene med 75 basispunkter, for første gang på to tiår – bortsett fra en teknisk justering i 1999.

For referanse i sammenheng med god likviditet falt ECBs bankinnskuddsrente fra -0,5 % til 0 % i juli, og økte dermed til 0,75 %.

De to andre hovedrentene, den første som ble brukt på banker på refinansieringsoperasjoner over flere uker og den andre rettet mot den daglige marginutlånsfasiliteten, går til henholdsvis 1,25 % og 1,50 %.

Prisøkninger bør stimulere til sparing og redusere forbruket for å redusere presset på prisene.

I juli hadde den europeiske sentralbanken en sterk hånd med å varsle en overraskende økning på 50 basispunkter, hvor det var ventet 25 poeng.

Dette første rallyet på mer enn et tiår kom etter en lang periode med billige penger som bidro til å stimulere økonomien.

Han lovet da å gjøre det samme i september med mindre inflasjonspresset avtok.

READ  Oppdatering om urolighetene etter den nasjonale demonstrasjonen: Alle flyavganger fra Brussel lufthavn er kansellert, Stib og Tec Network (DIRECT) lammet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *