Den fantastiske norrøne-inspirerte engelske kirken Palestrand, Norge

Ved første øyekast er St. Olafs kirke i landsbyen Schnaufjord i Palestina en av de få gjenværende Steve -kirkene i Norge. Men selv om de tradisjonelle norske trekirkene ble bygget i middelalderen, er den 124 år gammel. Ikke bare det, det er også en anglikansk kirke.

Reklame

Den iøynefallende kirken er en viktig bygning, ikke bare i Palestina, men også i hele Schackneford-regionen. Det var inspirasjonen bak kirken i den populære Disney -filmen Frossen.

Engelsk forbindelse med Palestrand

Med sin hovedplassering i nordkanten av Norges største fjord, var Palestrand et populært turistmål for eventyr -britere på slutten av 1800 -tallet.

En av turistene som ble forelsket i stedet var Margaret Sophia Green, datter av en ivrig fjellklatrer og engelsk prest. Han falt snart i tråd med den norske livsstilen og giftet seg med en lokal, Nut Quigne, hvis familie eide Great Waters. Quignus hotell, Fremdeles i drift i dag.

Dessverre fikk Margaret tuberkulose og døde fire år etter ekteskapet. Før hun døde, fortalte hun mannen sin at hun måtte bygge en engelsk kirke i Palestina fordi hun aldri hadde vært komfortabel i norske lutherske kirker.

Nutt fulgte konas ønsker og bygde kirken på land som eies av hotellet. Det ble innviet tre år etter Margaretas død.

Bemerkelsesverdig arkitektur

Norge Kirker Innlegg i hjørnet og definert av deres konstruksjonsmetode ved bruk av treets struktur. Men mange av dem har kristent treverk og attraktive treskjæringer av bilder som dyr og drager relatert til viking.

Utsiden av St. Olaf’s Church minner veldig om tradisjonelle Steve Churches. Spesielt har den to dragehodeplagg Borgund Steve kirke.

Reklame

Margaretas portrett ‘Fjell gir fred’ ved den neste hovedinngangen til messingmonumentet. Både det malte alternativet og banneret med St. Olaf antas å være originale stykker.

St. Olaf kirke i dag

Kirken, med plass til rundt 90 personer, brukes av besøkende prester som får gratis overnatting på Kiwikunas Hotel med engelske tjenester om sommeren. Kirken holder bryllup av og til.

Reklame

Mens donasjoner som dekker kostnadene ved å vedlikeholde kirken blir verdsatt, kan turister besøke kirken gratis.

READ  Scenene der Earling Holland deltar i den norske skytetreningen er skremmende

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *