Den fengslede Putin-kritikeren Alexei Navalny kan dø når som helst, advarer legene Alexei Navalny

Fengslet Kreml-kritiker Alexei Navalny Helsen hans forverres raskt, og han er i fare for hjerteinfarkt “når som helst,” advarte leger lørdag om umiddelbar tilgang til Russlands mest beryktede fange.

31. mars var Vladimir Putins viktigste motstander i sultestreik som krevde riktig medisinsk behandling for ryggsmerter og nummenhet i bena og armene.

På lørdag la Joe Biden til sin stemme i den økende internasjonale kampen for aktivistens behandling, og beskrev hans situasjon som “helt urimelig.”

Navalny, 44, ble fengslet i februar på en to og et halvt års tiltale for gammel svindel i en straffekoloni i byen Pokrov, 100 km (60 miles) øst for Moskva.

Tre andre leger, inkludert Navalnys personlige lege Anastasia Vasilieva og kardiolog Yaroslav Ashikmin, har bedt om umiddelbar tilgang til fengselsmyndighetene.

“Pasienten vår kan dø når som helst,” sa Ashikmin på Facebook lørdag og pekte på opposisjonspolitikerens høye kaliumnivåer og behovet for å flytte Navalny til intensivbehandling. “Risiko arytmi kan utvikle seg når som helst.”

Navalny slapp unna en forgiftning med Novichok nerveagent i august, som han beskyldte Kreml. Legene hans sier at fasten hans kan ha forverret tilstanden hans.

Hvis kaliumnivået i blodet er mer enn 6,0 mmol (millimol) per liter, er det vanligvis nødvendig med umiddelbar behandling. Legene sa at Navalny var 7,1. “Dette kan svekke nyrefunksjonen og forårsake alvorlige hjerterytmeproblemer når som helst,” heter det i en uttalelse fra Vasilievas Twitter-konto.

Legene sa at han skulle undersøkes umiddelbart for blodprøver og ta hensyn til hans siste forgiftning.

Navalnys talsmann, Gir Yarmish, som fulgte ham da han styrtet på et fly etter å ha drukket gift i august, sa at situasjonen var verre igjen. “Alexi er døende,” sa han på Facebook. “I hans tilfelle var det en engangsforhold.”

Han sa at han “følte at han var på det flyet igjen, denne gangen gikk det i sakte film”, tilgangen til Navalny ble blokkert og noen russere visste hva som egentlig skjedde med ham i fengselet.

På lørdag svarte Biden på spørsmål fra journalister om Navalnys situasjon: “Dette er helt, helt urimelig, helt irrelevant.”

Mer enn 70 ledende internasjonale forfattere, kunstnere og akademikere, inkludert Jude Law, Vanessa Redgrave og Benedict Cumberbatch, har bedt Putin om å sikre at Navalny får riktig behandling med en gang. Forespørselen deres ble offentliggjort sent på fredag ​​av den franske avisen Le Mont.

Navalnys team hadde tidligere kunngjort planer om å iscenesette det de kalte “den største opposisjonen i det moderne Russland.” Navalnys allierte sa at de ville sette en dato for protesten når 500.000 tilhengere var registrert på et nettsted. Per 22.30 lørdag kveld hadde mer enn 450 000 mennesker meldt seg.

På lørdag oppfordret Yarmish flere russere til å melde seg, og sa at et stort møte vil bidra til å redde Navalnys liv. “Putin reagerer bare på massegateprotester,” la han til.

Tidligere denne uken sa Navalnys kone, Yulia, som møtte ham i kriminalomsorgskolonien, at mannen hennes nå veide 76 kg – 9 kg siden han begynte sin faste.

Fredag ​​ba russiske påtalemyndigheter domstolen om å forsegle en avtale som ville gjøre Navalny’s Anti-Corruption Foundation og nettverket av “ekstremistiske” organisasjoner i hans regionale kontorer ulovlige i Russland og fengsle medlemmene.

“For mennesker med fritt tenking begynner mørketiden for sivilsamfunnet i Russland,” sa Leonid Volkov, leder for Navalnys regionale kontorer.

READ  Merapi-bergutbrudd: Vulkanen bryter ut vulkan- og gassskyer - World News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *