Den første spekkhoggerkampen mellom Skottland og Wester Rose og Norge

Mystisk spekkhogger møte.

Studien kommer etter at eksperter identifiserte tre personer som ble fotografert i Sør-Norge som en del av en ‘mystisk pod’ funnet utenfor vestkysten av Skottland i 2018, som antas å være den første kampen mellom spekkhoggere mellom Skottlands vestkyst og Norge.

Den sist kjente podden av den hebraiske hval- og delfinstiftelsen – aldri sett før i skotsk farvann – ble oppdaget av Waters 23. juni 2018 på vestkysten av Skottland, og løste et treårig puslespill.

10. juli i år fotograferte borgerforsker Asmond Asheim et fotografi av seks hvaler i prefekturen og sendte bildene sine til den norske Orca Survey, hvor Dr. Eve Jordan fant at spekkhoggerne ikke var kjent fra norske poster.

Fargen på dyrenes rygg – kjent som en sadelplaster – ligner spekkhoggere som ofte finnes rundt om i Norge, og Dr. Jordine så lenger inn i det fjerne – og sammenlignet individer med andre nasjonale poster. Han fant en kamp på den skotske spekkhoggerlisten – et viktig forskningsdokument som inneholder de beste bildene av alle kjente levende spekkhoggere som finnes i det skotske farvannet.

Mystisk spekkhogger møte.
Mystisk spekkhogger møte.

“Helt fra det øyeblikket jeg så bildene av Azmut, visste jeg at disse spekkhoggerne var” forskjellige “fra våre norske spekkhoggere, sa Dr. Jordine.

“Etter vår vanlige protokoll prøvde jeg på en eller annen måte å identifisere dem fra vår norske liste, men som forventet stemte jeg ikke overens. Da jeg husket at jeg måtte bla gjennom den skotske listen, hadde jeg en sterk følelse av at jeg ville finne dem der. Og bingo! Det var utrolig å finne det.

Dette er den første fotokonkurransen mellom Norge og Skottland! ”

READ  Jeg vil ikke skamme meg for å uttale meg mot terrorisme, India har sluttet seg til FNs sikkerhetsråd.

Forskere ved Hebrew Whale and Dolphin Foundation og forfatterne av den skotske spekkhoggerlisten bekreftet senere på det norske møtet at tre av spekkhoggerne var spesifikke individer kjent fra den skotske listen.

Den eneste bekreftede observasjonen før denne spekkhoggerpoden ble laget av Hebrew Whale and Dolphin Foundation i 2018, da spektakulære dyr ble funnet 300 meter unna stiftelsens forskningsbåt Silurian. Becky Dudley, tillitens vitenskapsoffiser, var ombord på skipet og tre år senere – Norge tok bilder som gjorde konkurransen mulig.

“Møtet med disse spekkhoggerne i 2018 var en av de mest spennende opplevelsene jeg har hatt på vestkysten av Skottland. Til tross for mye etterforskning og samarbeid med andre organisasjoner – var det enda mer spennende da denne pod-identiteten var et mysterium.

“Jeg er glad for at denne gruppen matchet den som ble funnet i Norge tre år senere. Den illustrerer hvor mye det er å lære om det marine livet i havene våre.”

Dr. Lauren Hartney-Mills, Scientific and Conservation Manager for the Hebrew Whale and Dolphin Foundation, sa: “Denne nylige visjonen understreker viktigheten av borgervitenskap for å hjelpe til med å overvåke bevegelsene til svært mobile og utbredte dyr som hvaler og delfiner. Og viser behovet for langsiktig overvåking.

Mystisk spekkhogger møte.
Mystisk spekkhogger møte.

“Vi har mye mer å lære om hvalbevegelser, og det er fascinerende å kunne legge til en annen viktig del i puslespillet. Vi håper å lære mer om denne gruppen ved å jobbe med borgere, forskere og kolleger i Skottland, Norge og utover . “

Fotoidentifikasjon er en mye brukt, ikke-invasiv forskningsmetode som lar forskere identifisere individuelle hvaler fra naturlige identiteter eller trekk på kroppene sine.

READ  Norges første datingsøknad Grindr $ 11,7 millioner for brudd på personvernet

Slike bilder er oppført og danner et viktig langsiktig bilde av hvalbevegelser over tid – og hjelper forskere med å vurdere bevegelsene og helsen til bestemte individer.

Denne innsikten er veldig viktig for å rapportere passende sikkerhetstiltak.

Den nylig publiserte Scottish Killer Vale Photo-Identification List 2021 er samlet av Andrew Scullion (Orca Survey Scotland), Hugh Harrop (Shetland Wildlife), Karen Monroe, Steve Trolock (Steve Drolock at Sea) og Dr. Andy Food (fem dedikerte naturentusiaster) University of Technology).

Forfatterne er veldig glade for at den ble opprettet ved hjelp av konkurranselisten Skottland-Norge.

Ettersom sjøpattedyr er utsatt for menneskelige aktiviteter, inkludert klimaendringer, problemer, forurensning, undervannsstøy og nedbrytning av habitater, er nåværende og langsiktig forskning viktig for å forbedre forståelsen av hvaler, delfiner og niser – samlet kjent som hvaler og hvordan de skade. For å beskytte dem.

Alle kan bidra til marine bevaringsarbeid ved å hjelpe til med å spore bevegelsene til individuelle dyr og ved å sende visninger og bilder av hvaler, delfiner, marsvin og soling haier.

Norge er pålagt å rapportere til den norske Orca Survey via NorwegianGor-it.com og til den hebraiske hval- og delfinforeningen for vestkysten av Skottland via www.whaletrack.hwdt.org.

Les: Highland Orca Watch avsluttes med fengslende minner: ‘Dette er helt utrolig – en av spekkhoggerne var faktisk innen to meter fra fjellet …’


Vil du svare på denne artikkelen? Klikk i så fall Her For å sende inn tankene dine, kan de bli publisert på trykk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *