Den første “virtuelle seksuelle overgrep”-siktelsen på Facebooks metaverse

Offisielt lansert for en uke siden, Horizon Worlds, er Facebooks metaware (meta) allerede i sentrum av den første kontroversen. Dette er det første tilfellet av seksuell trakassering i virtual reality-universet (VR), sa en kvinne.

Den unge kvinnen deltok i en beta-test før metaen ble offisielt utgitt i november. Under en publikasjon på den offisielle Horizon Worlds-siden beskrev han fakta og forklarte at han var blitt seksuelt misbrukt av en inkarnasjon av romvesen. Det sto På kanten Forrige uke.

“Seksuell trakassering er allerede noe alvorlig på nett, men å være i virtuell virkelighet øker alvorlighetsgraden av denne typen hendelser. Jeg søkte ikke bare i går kveld, det var andre. Som støttet denne oppførselen og isolerte meg i den. Space.”

Den unge kvinnen rapporterte hendelsen til metateamet. Moderate tjenester liker å påpeke det faktum at det ikke aktiverer “sikkerhetsenheter”. Disse inkluderer for eksempel «sikkerhetsboblen», som lar deg holde avstand til andre brukere.

For Vivek Sharma, visepresident, Horizon Worlds, er dette en “Helt uheldig ulykke”. Han vurderer dette “Nyttig tilbakemelding” Til “Optimaliser sikkerhetsenhetene våre for enkel tilgang”.

Modereringen av Metaverse har allerede reist mange spørsmål. I en Intervju gitt Financial TimesAndrew Bosworth, sjef for virtuell virkelighet og utvidet virkelighet på Facebook, uttrykte dyp bekymring for at disse virtuelle universene kan bli til «giftige» steder.

Akkurat som kvinner og minoriteter allerede er hyppige mål og ofre for cyberstalking, kan metawares bringe en ny type “aggresjon” på tvers av linjen mellom ekte og virtuelle.

Skriv til oss: hellokonbinitechno@konbini.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *