Den grønne listen kan ha blitt avslørt av utenrikskontoret

Utenriksdepartementet har stille revidert reiseråd for å ta hensyn til statssatsene i Europa og over hele verden.

FCDO avslører også de greske og spanske øyene, som anses som lav risiko: Gorbau, Kreta, Kos, Rhodos og Jakinthos, samt alle Kanariøyene i Hellas.

For fire måneder siden var ferier i utlandet forbudt. Den britiske regjeringen planlegger å oppheve reiseforbudet fra Storbritannia minst fra 17. mai.

Senere denne uken forventes transportminister Grant Shops å avdekke et nytt “trafikklys” -system som vurderer risikoen for å importere koronaviruset.

Land som anses som høyrisiko, spesielt de som er klassifisert som “røde eller ravfargede” med “variasjoner av bekymring”, krever isolasjon på henholdsvis hotell og hjem.

Bare mennesker fra “grønn liste” -land unnslipper selvisolasjon, selv om de må betale 100 eller mer for kontroller før og etter avreise.

Les mer: Hvilke land vil være på den “grønne listen”

Reisebransjen er rasende, med 13 dager igjen, og er ennå ikke sikker på hvilke land og regioner som kan vurderes som grønne.

Men det endrede utenriksministerrådet avslører områder som anses som lav risiko.

I tilfellet Hellas, for eksempel, advarer offisielt råd mot reiser til Hellas “basert på den nåværende vurderingen av Govt-19-risiko”. Men det står også: “FCDO fraråder ikke å reise til øyene Rhodos, Kos, Jacintos, Corbu og Kreta.”

I Spania har Kanariøyene – inkludert Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote – blitt unntatt advarsler fra offentlige utenrikskontorer.

Når det gjelder Portugal, et større europeisk land på den grønne listen, blir hele nasjonen vurdert som mindre farlig enn Azorene – etter en økning i tilfeller på hovedøya S வோ o Miguel.

READ  'Intimidasjonstaktikk': Georgia-tjenestemenn etterforsker grupper som mobiliserer svarte velgere | Georgia

Les mer: Hvilke land er på rødlisten?

Noen ledende destinasjoner, inkludert Frankrike, Italia og Kroatia, har imidlertid et teppe som advarer mot viktige reiser. Men Gibraltar, Island, Israel og Malta – alle sterke kandidater til den grønne listen – er ikke det.

Lenger unna har USA en advarsel om ikke å reise i det hele tatt – bortsett fra i Nord-Marianene og De amerikanske jomfruøyene.

Barbados og Cuba anses ikke som høy risiko av utenrikskontoret.

Australia og New Zealand, som har veldig lave priser, har ikke reisevarsler – men selv om de absolutt vil lage en grønn liste, forventes de ikke å åpne for britiske reisende når som helst.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *