Den ikoniske Hacienda del Sol-eiendommen på Merritt Island solgte for 4,5 millioner dollar

ISLA MERRITT, Fla. – En av Brevard County mest ikoniske boligeiendommer solgt for $ 4,5 millioner, News 6 Partner Florida Today rapporterer.

Eiendommen, kjent som Hacienda del Sol, ligger på 205 Hacienda Drive i sørlige Merritt Island. Det har vært eid siden 1988 av familien Hermansen, som er fremtredende i det lokale næringslivet. Kjøper er Le Tian Wang.

Salgsprisen er blant de høyeste som noensinne er registrert for en boligeiendom i Brevard.

[TRENDING: Video shows SpaceX Starship exploding after landing | All Fla. teachers can get vaccine at CVS | Man gets 20 years for cutting off wife’s lover’s penis]

Annonse

Tom Hermansen, en lokal hoteleier og sønn av avdøde Bjornar og Bjorg Hermansen, sa at salget av Hacienda del Sol er bittersøtt.

Hermansen sa at han og andre familiemedlemmer har gode minner fra eiendommen, inkludert familiesammenkomster, tennisfester og dusinvis av veldedighetsarrangementer som har blitt holdt der gjennom årene.

Hacienda del Sol eiendom på Merritt Island (Foto av Ron Rosenzweig for ONE Sotheby’s)

Men etter farens død i 2015 og morens død i 2016, eksisterte ikke den sterke forbindelsen til eiendommen lenger. Foreldrene hans kjøpte eiendommen i 1988 og flyttet året etter, etter en omfattende ombygging. De bodde der til han døde.

“Det er et hjem laget for underholdning,” sa Tom Hermansen.

Han sa at noen av de store veldedige innsamlingsaktivitetene tiltrukket hundrevis av mennesker til Hacienda del Sol. I tillegg pleide slektninger fra Norge å besøke dem i lange perioder for å unnslippe de harde skandinaviske vintrene.

Her er hva kjøperen vil få, ifølge Stephanie Moss Dandridge, en eiendomsmegler for ONE Sotheby’s International Realty, som representerte begge sider av transaksjonen:

READ  Utsikten over fjorden strekker seg milevis ved disse trehusene i Sørvest-Norge

Annonse

  • Eiendommen på 17.000 kvadratmeter har 11 soverom og 12½ bad på en 7,5 mål stor tomt, med et hovedhus, en vaktmesterhytte og et bassenghus.

  • Eiendommen har tennisbaner, en privat brygge og en båtramp med over 550 fot elvefasade og et saltvannsbasseng på 50000 liter med utsikt over en menneskeskapt innsjø på halv mål.

  • Eiendommen har 10 peiser, kommersielle kjøleskap, et kunststudio, et treningssenter, badstue, boblebad, heis og en 1000-flaske temperaturkontrollert vinkjeller.

  • Den har importert fliser og marmor fra Portugal, Spania og Italia.

I en uttalelse som kunngjorde salget, sa Moss Dandridge: ”Mengden internasjonal interesse for denne eiendommen er et vitnesbyrd om Space Coast og den mangfoldige appellen vårt område tilbyr luksuskjøpere. Dette er sannsynligvis det mest bemerkelsesverdige salget i vår historie, og å si at jeg hadde æren av å være leder, begynner ikke engang å beskrive det. “

På grunn av størrelsen på transaksjonen og den juridiske kompleksiteten, sa Hermansen at han var imponert over at avtalen med den nåværende kjøperen ble avsluttet raskt etter at en midlertidig avtale ble nådd en drøy måned tidligere. Han krediterte advokatfullmektig J. Cole Oliver fra Rossway Swann og Charles Ian Nash fra Nash & Kromash for å hjelpe til med å lukke avtalen.

Hacienda del Sol på Merritt Island. (Foto av Ron Rosenzweig for ONE Sotheby’s)

Gården har en fargerik historie. Den ble bygget av Gulf Coast-ingeniør WT Stewart på slutten av 1930-tallet og fikk kallenavnet “Det hvite hus i Sør” på grunn av antall dignitarier som en gang likte Stewarts gjestfrihet.

Annonse

Godset ble inspirert av San Juan de Capistrano-oppdraget i Sør-California.

Gjennom årene har den vært vertskap for presidenter, kongelige og astronauter. Sist holdt SpaceX-grunnlegger Elon Musk Falcon Heavy rakettoppskytingsfest på eiendommen.

Hacienda del Sol ble utgitt for 8,5 millioner dollar i desember 2014 av Bjornar og Bjorg Hermansen. Etter hans død tenkte familien kort på å beholde eiendommen i familien, men bestemte seg deretter for å selge den.

Tom Hermansen sa at eiendommen er unik og har høye vedlikeholdskostnader, så bare et begrenset antall mennesker kan vurdere å kjøpe den, derav fallet i salgsprisen de siste årene.

Men med avtalen avsluttet, sier Tom Hermansen at han og andre familiemedlemmer er klare til å gå videre, siden eiendommen hadde vært ledig siden foreldrene hans døde.

“Det er et fantastisk sted,” sa Hermansen. “Vi håper det fortsetter å være en milepæl for underholdning og innsamling av penger i årene som kommer. Og vi håper den nye familien vil like det like mye som oss. “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *