Den indiske komikeren hadde uanstendige vitser på et show han ikke fremførte India

En muslimsk komiker India Han har blitt arrestert i mer enn tre uker for å fornærme hinduiske guder i en rutinemessig sak han ikke gjorde.

Medarbeiderkomikere, advokater og opposisjonspolitikere har uttalt seg mot varetektsfengslingen av 29 år gamle Manohar Farooq, som er anklaget for å komme med «uanstendige» og «dårlige» kommentarer om hinduisme og regjeringsfigurer under et komedieshow i Indore 1. januar. I Madhya Pradesh.

Komikeren sitter i fengsel og har to ganger blitt nektet kausjon av domstolene, til tross for at politiet innrømmet at de ikke hadde bevis, og vitner og videofilmer ga ikke Farooqi en sjanse til å opptre den kvelden. Hans tredje kausjonsmøte skal etter planen holdes i Indore High Court på mandag.

«Politiet har registrert saken mot førstnevnte under det politiske presset fra det styrende partiet, uten bevis og uten noen innledende etterforskning,» sa Farooqis advokat Ansuman Tiwari. «Det er ingen informasjon og ingenting som støtter disse påstandene. Hele saken er registrert for å få politisk kjørelengde.»

Farooqi, en nykommer i Indias komikersirkel, har utviklet et rykte for overflatekomedie bestrøket med satire og observasjonshumor, og trekker på politiske, sosiale og aktuelle saker.

Dette materialet har opprørt noen figurer fra BJP, Indias regjeringsparti. Etter en anmeldelse på nettet, beklaget han en video der han spottet en hinduisk gud, i desember avlyste han et show i Jaipur, og en mobb kom tilbake til scenen og krevde at den ble stoppet. En politiklager er inngitt mot Farooqi i delstaten Uttar Pradesh i forbindelse med en video.

På nyttårsdagen ble Farooqi booket for å opptre på et lite hotell i Indore som en del av en stand-up-turné. Før han begynte ble han avbrutt av en gruppe ledet av Eklavya Singh Kaur, lederen for en lokal hindunasjonalistisk gruppe og sønn av en lokal BJP-politiker.

READ  Sicilia registrerer Europas 'høyeste' temperatur Wildlife News

Videofilmer viser Curr som anklager på scenen, gjør ærekrenkende bemerkninger om hinduistiske guder og krever at Farooqi ikke får opptre. Farooqi kan høres forsvare seg og si at hans eneste formål er å få Curry til å le og at han aldri har fornærmet hinduismen eller noen annen religion, så Kaur ber ham om å se showet hans slik at han kan dømme selv.

Kaur hadde allerede inngitt en klage til politiet, som arresterte Farooqi og fire andre som var involvert i showet på anklager for å fornærme religiøse følelser. Politirapporten på Farooqi beskyldte ham for å fornærme innenriksminister Amit Shah, og det var ingen bevis for at han hadde nevnt regjeringstall den kvelden.

Politiet er enig i at det ikke er grunnlag for denne saken. «Det er ingen bevis mot ham for å fornærme hinduistiske guddommer eller unionsminister Amit Shah,» sa politiinspektør Kamlesh Sharma til lokale medier. Politioverbetjent Vijay Khatri sa om Farooqi kommenterte var «ikke virkelig nødvendig» fordi det fremdeles er «formål».

Nektelsen av kausjon var basert på at løslatelsen av de fem kunne forårsake «lov og orden». Det er frykt for at hvis kausjon innvilges, vil ikke Farooqi løslates, men overføres til politiets varetekt i Uttar Pradesh, som de har inngitt en klage mot ham siden i fjor.

Farooqis arrestasjon blir sett på som det siste angrepet mot uenighet innen ytringsfrihet og kultur. Et nytt politisk drama på Amazon Prime denne uken ble beskyldt for å skade religiøse og politiske følelser og tvunget til å sensurere noen opptak.

Farooqi var den fjerde komikeren som ble målrettet for å kritisere regjeringen eller hinduismen nylig, noe som utløste en atmosfære av frykt i den indiske komediekretsen.

READ  Emmanuel Macron vil tale til det franske folket denne tirsdagen: Hva kan du forvente?

«Komikere er nå bekymret for å komme med noen politiske vitser fordi dette er det som skjer,» sa Vishesh Arora, tidligere turleder i Farooqi, som driver 25 komedier over hele India. Siden arrestasjonen av Farooqi har de andre komikerne han har jobbet med «allerede kansellert show i minst seks eller syv byer fordi de er så redde for showet,» sa Aurora.

Han la til: «Det er de i det regjerende partiet som er imot denne typen komedie. De mener ikke at komedie skal brukes til å kritisere regjeringen, så de prøver å stoppe showet. Men nå er alle for redde til å ta et slikt standpunkt. ”

Likevel har noen av Indias største navn i vitser dukket opp under Farooqis beskyttelse. “Dette systemet forteller ikke bare komikere hva de kan gjøre narr av, det forteller deg også hva du kan le av. Hovedmålet er ikke pennen vår, det er halsen din, ”tvitret komiker Veer Das.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *