Den japanske ølgiganten Kirin trekker seg ut av Myanmar etter militærkuppet

Et av verdens største ølselskaper har sagt at det vil stanse driften i Myanmar i protest mot militærkuppet der, i det første eksemplet på det økonomiske nedfallet fra å ta makten.

Den japanske drikkegiganten Keren, som eier merkevarer, inkludert Keren Ishiban Lager, sa at den var «dypt bekymret» over kuppet og vil avslutte partnerskapet med Myanmar Economic Holdings Corporation (MEHL) «presserende».

Selskapet sa at de mente at den opprinnelige investeringen i 2015 «kan bidra positivt til folket og økonomien i landet når det går inn i en viktig periode med demokratisk overgang.»

Kirin kontrollerer omtrent 80 prosent av ølmarkedet i Myanmar gjennom to joint ventures med MEHL, en gruppe kontrollert av militæret og antas å være hærens sjef som er overvåket av general Min Aung Hliang.

Men selskapet har møtt gjentatt kritikk over investeringen. For tre år siden, etter en etterforskning fra Amnesty International, ble det funnet at Myanmar Brewery-avdelingen ga offentlige donasjoner til myndighetene på til sammen $ 30.000 under folkemordet i Rohingya i 2017, inkludert direkte donasjoner til Aung Hlaing.

Militæret benektet at et folkemord skjedde. Phil Robertson, en burmaekspert i Human Rights Watch, ønsket nyheten velkommen og sa: «Jeg håper at andre utenlandske investorer som gjør forretninger med militære selskaper i Myanmar, vil gjøre det samme.»

READ  SETCa foretrekker å konsultere og slutter seg ikke til streikevarselet for detaljhandelssektoren | Belgia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *