Den katalanske separatistlederen Carlos Puigdemont ble arrestert på Sardinia

Tidligere regjeringssjef i Catalonia Carlos Puigdemont Kontoret hans sa i en uttalelse at han hadde blitt arrestert av italiensk politi på Sardinia.

Puigdemont ble arrestert torsdag mens han reiste fra Brussel til Alghero for å delta på Adifoc internasjonale utstilling og møte den sardinske regionlederen og dens ombudsmann.

Da han ankom flyplassen i Alghero, ble han stoppet av italiensk grensepoliti. I morgen blir han varetektsfengslet av Sasari lagmannsrett, som avgjør om han skal løslate ham eller deportere ham, heter det i en uttalelse fra kontoret.

Spania har anklaget den katalanske separatistlederen for forræderi og hevdet at han var med på å organisere folkeavstemningen i 2017, som av spanske domstoler anses som ulovlig.

I mars ble Europaparlamentet oppløst Puigdemont og hans tidligere parlamentariske immunitetsministre.

Puigdemont, Anthony Komen og Clara Ponsate – henholdsvis tidligere helse- og utdanningsministre i hans regjering – flyktet fra Spania i 2017. Uavhengig folkeavstemning. De er underlagt europeiske arrestordrer utstedt av Spania.

Ponsatte bor i Skottland, Puigdemont og Commonwealth of Belgium. I 2018 utstedte belgiske domstoler arrestordre mot de to med den begrunnelse at det ikke var anklager om opprør etter belgisk lov. Det var tre Valgt til Europaparlamentet i 2019.

Torsdag, Puigdemonts advokat Gonzalo Boye Bekreftet blokken i en tweet, Men argumenterte for at ordren tidligere var suspendert.

READ  Tjetjenia åpner terrorsonde mot homofile menn som tvangs returnerer fra Moskva Tsjetsjenia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *