den kraftigste Android-brikken vil være enda bedre hos Samsung

Samsung Galaxy S23 vil være utstyrt med Qualcomms nye mobilbrikke, Snapdragon 8 Gen 2. Men high-end-telefonen fra den koreanske produsenten kan ha en kraftigere versjon enn konkurrentene.

Som alle år, Qualcomm presenterer sin nye flaggskipprosessor som vil utstyre avanserte smarttelefoner for de neste 12 månedene. Den fremtidige Galaxy S23 er en del av denne listen. Men Samsung kan ha den første av en «forsterket» versjon av den kraftigste brikken som er tilgjengelig i Android.

En «overklokket» versjon av Samsungs Snapdragon 8 Gen 2

Samsung vil ikke introdusere sine neste avanserte smarttelefoner før tidlig i 2023, men mange indiskresjoner bringer allerede frem interessante produktdetaljer. Så det har vi en idé om utformingen av Galaxy S23eller den fotografiske kvaliteten til Galaxy S23 Ultra. I dag er det som interesserer oss brikken som vil drive hjertet til fremtidige telefoner: Snapdragon 8 Gen 2.

Annonsert av Qualcomm med en 35 % raskere prosessor enn forrige generasjon og en 25 % kraftigere grafikkdel, fremstår SoC (System on a Chip) som et konkurransedyr. Brikken har allerede gjort en opptreden i Geekbench-referansen, og viser klokkefrekvenser på linje med de som er angitt av Qualcomm: 3,2 GHz for hoved-CPU-kjernen og 680 MHz for GPU.

På den annen side presenterer den samme brikken betydelig forskjellige tall i benchmarkene til Samsung Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra: 3,36 GHz for CPU og 719 MHz for GPU, noe som tyder på en «overklokket» versjon. Nok til å ytterligere forbedre ytelsen til denne nye generasjonen chip som, det skal huskes, er, i likhet med forrige generasjon, gravert i 4 nm.

READ  Utkast til EU-forslag vil ekskludere Storbritannia, Israel og Sveits fra romforskning og kvanteforskning.

Qualcomm har allerede gjort det

Det ville imidlertid ikke være første gang Qualcomm tilbyr en «overklokket» versjon. Vi husker for eksempel «AC»-versjonen av Snapdragon 855, som betegner en dopet versjon av brikken: den passende navngitte Snapdragon 855+ (SM8150-AC).

Den nye Snapdragon 8 Gen 2 med navnet «SM8550-AB», Galaxy S23-brikken kan være «SM8550-AC»-versjonen. Umulig for øyeblikket å si om denne versjonen av SoC vil bli kalt «Snapdragon 8+ Gen 2», men Qualcomm og TSMC (gründeren) ser ut til å ha klart å presse brikken litt lenger.

Kampen om prosessorene som utstyrer mobilene våre lover å bli spennende. Noen dager før Qualcomm introduserte MediaTek, en av hovedrivalene, en veldig lovende ny Dimensity 9200 SoC. Sunn konkurranse som flytter grensene for våre Android-smarttelefoner som vil dra nytte av ny teknologi fra 2023.

Galaxy S22 8/128 GB til den beste prisen Grunnpris: €859

Se flere tilbud

Font :

GSM stadion

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *