Den moderate oransjen gir ikke Van Gaal en seier i Norge på omgangen

Norge og Nederland har tidligere vært dominert av at Louis van Gaal kom tilbake som landstrener. Så det var et spørsmål om å se i hvilken formasjon og hvilke spillere som ville bringe oransjen til det norske feltet.

Van Gaal ga den unge Feyenoord-keeperen Justin Bigelow sin debut i mål, og i sin klassiske 4-3-3-stil hadde han også plass til Timber og Jackbo, som beholdt Dumfries og Malin på benken. Norges håp hvilte på skuldrene til den strålende duoen Halland Odegaard.

Holland startet aktivt, og det ble vist tidlig gjennom Timber og Gakpo, men Norge utnyttet entusiastisk plassen som Oransje angrepsteam hadde igjen. Tjue minutter senere snappet Haaland en ball fra himmelen og slo Bigelow ut 1-0.

Orange måtte jobbe hardt og femten minutter senere var de tilbake på siden: Berghuis og Wijnaldum gjorde et godt angrep, og Klaassen måtte dra nytte av straffemerket. Nederland tok ballen i besittelse og dyttet den, men det andre målet før slutten av første omgang falt ikke.

Etter pausen ventet de på Orange, men ble skuffet. Uinspirerte Holland søkte, men fant ingen ledige stillinger. Defensivt så han vaklende ut og savnet ikke den siste pasningen foran.

I det 64. minutt skled oransjen til 2-1, da Haaland suverent traff ballen av stolpen. Doniel Malin, som kom inn i første omgang, nærmet seg det norske buret med lav slede, men klarte ikke å score.

Så Louis van Gaal vant ingen seier da han kom tilbake som trener for det nederlandske landslaget. Dermed klarte ikke Orange å bli kvitt den store skuffelsen i Eurocup. Dermed øker presset på de neste kampene, mot Montenegro og Tyrkia igjen.

READ  "Nesten total" måneformørkelse den påfølgende natten, den lengste siden 1440

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *