Den norske forbrukergruppen ber om at kvernen fjernes for å fjerne ulovlige data

Norges innflytelsesrike forbrukerråd oppfordret onsdag personvernvakthunden til å be kvernen om å oppdage og ødelegge ulovlig innsamlede personopplysninger.

Datatilsynet (DATA) sa i januar at de planla å bøtelegge 100 millioner norske kroner ($ 11,8 millioner) for å ha brukt LGBTQ + dating-appen, som er anklaget for ulovlig å ha avslørt brukerdata til reklamebedrifter. “Forbrukerrådet ber nå Datatilsynet ta grep for å sikre at ulovlig innsamlede personopplysninger blir identifisert og slettet,” sa rådet.

Den amerikanske baserte kvernen beskrev seg selv som verdens største app for sosiale nettverk for homofile, bifile, transpersoner og komikere, og har nektet å bryte Europas Public Data Protection Regulation (GDPR), som setter retningslinjer for innsamling, behandling og deling av personlig informasjon. Datadilsinet rapporterte om “svært alvorlige” brudd ved bruk av dating og sa at en midlertidig bot mot det ville tilsvare 10% av Grinders estimerte globale årlige inntekt.

“Grinder har levert sitt svar for å bringe Datadilsinets oppmerksomhet til det selskapet mener er misforståelser om Grinders brukere, misbruk av GDPR og misforståelser om Grinders globale inntekter,” het det. Datatilsynskommisjonen har sagt at de vil nøye vurdere synspunktene til Grinder og Council før de tar noen beslutning.

“Så lenge disse dataene eksisterer, kan de da deles og brukes av selskaper som tjener penger på personopplysninger for overvåkingsbasert markedsføring og andre formål,” sa Forbrukerrådet i en uttalelse. ($ 1 = 8.4885 norske kroner)

(Denne historien ble ikke redigert av Devtiscourse-ansatte, den ble automatisk opprettet fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *