Den norske fordelen: hvorfor selskaper flytter IT-arbeidsbelastningen til de nordiske landene

Ettersom datasenterindustrien fortsetter å konkurrere og vokse i en enestående hastighet, oppdager datasenterledere innovative måter å holde seg foran spillet. Vincent English, administrerende direktør i Megaport, forteller oss hvorfor Norge har tiltrukket seg organisasjoner ettersom de forventes å jobbe mer bærekraftig fremover.

Når du tenker på Norge, hva tenker du på? Det kan være vikinger, fjorder, snø eller vintersport. Det du neppe vil ha av Norge er datasenterindustrien, men det blomstrer.

Siden bedriftene er villige til å gå utover å finne den rette hostingpartneren, gir Norge et veldig attraktivt tilbud. Det gir et av de beste svarene på spørsmålet om bærekraft. Regelverk gjør det lettere å drive forretning i landet, og energikostnadene kan forbli lave på grunn av Norges kalde klima.

Imidlertid er en stor faktor som må inkluderes i enhver felles beslutning, tilkobling – hvordan vil du få data frem og tilbake mellom datasentrene og skyene som bruker dem?

Hvorfor ser Norge etterspørselen?

Fra EU-kommisjonens oppfordring til land for å hjelpe til med å løse globale spørsmål innen bærekraft og utvikling, til grønne initiativer fra store høyteknologiske som Amazon og Microsoft, går bærekraft raskt til toppen av mange selskapers agendaer.

For at IT skal bidra til å nå disse bærekraftsmålene, er det en stor faktor å tenke på hvordan de skal administrere datasentre. Datasentre er ofte de største forbrukerne av energi innen teknologi, og ifølge det internasjonale energibyrået står datasentre for 1% av den globale strømbehovet.

Så å finne måter å redusere energiforbruket i datasentre er grunnleggende for å hjelpe bedrifter med å oppnå sine bærekraftsinitiativer, og det er grunnen til at Norge tilbyr et ideelt sted å være vert for arbeidsbelastningen. Norge er et av få land i EU som produserer 100% fornybar energi, noe som betyr at selskaper kan kjøre datasentre på fornybar energi.

READ  Norway Tour: Folketrygdfondet Winning Index; KLP lanserer reserver | Nyheter

I tillegg har Norge som land et overskudd av makt. Landet produserer mer energi enn det forbruker, og gir muligheten for selskaper å utvide sine digitale evner – noe andre nettsteder kanskje ikke kan tilby. For eksempel forbød myndighetene i Amsterdam bygging av nye datasentre i løpet av 2019, i frykt for den ekstra byrden de kan legge på byens strømnett.

En annen grunn til at bedrifter flytter arbeidsbelastningen til Norge, er muligheten til å holde kostnadene nede. Det kalde naturlige klimaet i Norge betyr at hostingtjenesteleverandører har lavere kjølekostnader, og disse besparelsene som gjøres av leverandører kan også overføres til selskaper som leier disse anleggene. Dessuten har Norge de laveste energikostnadene i Europa. Dette betyr at selskaper som er vert for arbeidsbelastning der, kan spare 2,5-3 millioner euro per megawatt kapasitet per år, sammenlignet med for eksempel delte lokasjoner i Tyskland.

Endelig legger Norge til rette for kommunikasjon med andre land i Europa. For eksempel kan tur-retur fra datasentre i Norge til Frankfurt ta mindre enn 20 millisekunder. Datasentre i Norge trenger heller ikke betale skatt for utstyret sitt, noe som betyr at selskaper som ligger i Norge ikke trenger å betale for skatt og administrasjonsgebyr.

Skytilkobling er fortsatt høyt i tankene våre

Mens Norge merker av mange av boksene for hosting, er et stort område som organisasjoner trenger å planlegge, tilkobling til og fra skyen, med innebygd fleksibilitet for fremtidige planer.

For selskaper som vurderer et enkelt sted i Norge, må de også sikre at de er klare og i stand til raskt, enkelt og sikkert å koble seg til skytjenesteleverandører – dette krever en sterk nettverksstrategi.

READ  Salmonella: Barry Callebaut er 80 % belgisk sjokolade, 20 % globalt, og verdens største sjokoladefabrikk

I en studie fra IDC og Megaport fra 2019 som så på virksomheter i Nord, ble det funnet at bare rundt 40% av organisasjonene som ble undersøkt hadde identifisert eller sett på nettverksstrategi. Samtidig har dette betydd at mer enn halvparten av selskapene som bruker datasenterområdet i Norden, ennå ikke har vurdert rollen som tilkobling i sin overordnede digitale strategi.

For disse selskapene vil de innse at tilkobling til skytjenester via tradisjonelle punkt-til-punkt-kretser kan være tidkrevende og tungvint, og at internettforbindelser ikke gir sikker og pålitelig ytelse. Når selskaper tenker på flere skyleverandører, blir ting mer kompliserte.

Så hvordan kan organisasjoner forene fordelene med hosting i Norge med en fleksibel skystrategi som gjør det mulig for dem å koble til flere skyer nå og i fremtiden?

Legg igjen et digitalt fotavtrykk i Norge

For å løse problemer som inkonsekvent ruting av Internett og for å sikre en problemfri operasjon som kan kombinere tjenester fra forskjellige skytjenesteleverandører, vender organisasjoner seg mot programvaredefinerte nettverksløsninger. Ikke bare gir dette skytilkobling, men det gir også fleksibilitet, da nettverkstilkoblinger kan settes opp enkelt, raskt og på forespørsel, uten å bekymre deg for langsiktige kontrakter eller ekstra avgifter.

Organisasjoner kan også koble til nettsteder rundt om i verden, noe som gir mulighet for samarbeid over landegrensene.

Ta alt sammen

Green Mountain, et datasenterfirma med tre Tier 3-datasentre i Norge, fant for eksempel at kunder nå ofte ringer til en viktig del av deres samlokaliseringssamtale.

«Hver bedrift der ute har en skystrategi. Selv om arbeidsmengden for datasenteret vårt ikke er skyrelatert for øyeblikket, vil potensielle kunder alltid vite om muligheter for tilkobling av nettsky for fremtiden,» sa Sven Atlee Hagaseth, Green Mountain’s salgsdirektør.

READ  Det ustoppelige trikset for å finne ut om smykkene dine virkelig er gull

”Selvfølgelig vil hver kunde jeg snakker med, få kontakt med et annet sett med skyleverandører – mange av dem har ikke nødvendigvis et datasenter eller er på rampen her, og noen kunder må knytte arbeidsbelastningen tilbake til datasentre i andre deler av Europa eller rundt om i verden. Det er her fleksibiliteten og utvidet rekkevidde til en nettverk-som-en-tjeneste-plattform som Megaport kommer til spill. «

I dag er organisasjoner på vei til Norge for å være vert for IT-arbeidsbelastningen på grunn av landets unike egenskaper. Det er grønnere, mer forretningsvennlig og billigere. Men det som overtaler disse virksomhetene til å forbli i regionen vår, er tilstedeværelsen av en robust nettverksstrategi som gjør at de kan holde seg konkurransedyktige og oppnå sine egne vekstmål.

Klikk nedenfor for å dele denne artikkelen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *