Den norske havnen investerer i en annen havnekran

Den ekstra LHM550-porten vil kunne gi opptil 308 tonn tandemløft.

Carmsund Haven IKS-havnen i Sør-Norge er satt til å legge til en ny Liber havnekran for å utvide løftetjenestene.

Kursund bestilte nylig en ekstra LHM550 for Hogsund lasteterminal i Hussein. Sektoren, som sies å være en av de største havnene i regionen, har bestemt seg for å investere i denne modellen to år etter å ha lagt til sin første LHM550.

Den nye mobile havnekranen, som leveres senere denne måneden, har en maksimal løftekapasitet på 154 tonn og en rekkevidde på 54 meter.

Den elektrisk drevne modellen vil fungere sammen med Carmsunds nåværende LHM550, og vil tillate havnen å levere opptil 308 tonn tandemheis.

“Vi er veldig fornøyde med vårt samarbeid med LHM550 og Liber,” sa Dor Cutson, havnedirektør i Carmsund.

“Vi hadde mye mer ytelse enn vi forventet på den første kranen. Å investere i den første LHM550, etter 2 års drift med den første, sier mye om terminalens vekst og forventninger om videre vekst.”

Havnekranen ble bestilt fra Liber Maritime i Rostock, Tyskland. Dette vil hjelpe sjøanlegget til å imøtekomme de økende kravene til Europas last- og sjøluftindustri.

I følge den tyskbaserte Liber vil mobilkranen kjøre hele stedet i Hussey og vil bli montert for å håndtere containere, bulklast og prosjektlast.

Cutson sa: “Investering i kran nummer to vil også gi bedre muligheter for å stabilisere terminalen når man håndterer moduler for havvindmøller.”

Verdens kranguide
Verdens kranguide Den mest omfattende kranreferanseguiden i verden. KHLs verdens kranveiledning er produsert av internasjonale kraner og spesialtransport fra data levert av kranprodusenter og er en definitiv referanse for kjøpere av utstyr i kran- og løfteindustrien.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *