Den norske lovforslaget om skredforsikring topper listen på M 100 millioner

Forsikringsselskaper står overfor kostnader på minst 900 millioner norske kroner (7107 millioner kroner) etter et ødeleggende skred på Østlandet.

Des. Den flerdagers søk- og redningsaksjonen ble stoppet 5. januar etter at syv lik ble gjenopprettet. Tre mennesker til er fortsatt savnet og antas å være døde.

De økonomiske kostnadene ved tragedie

Foreløpige estimater av erstatningskostnader for naturskader er basert på antall bygninger som har kollapset og antall personer som er berørt. Men tallene er usikre, og de vil endre seg Finans Norge Og den norske naturfaredammen.

«Det tar tid før takstmenn kommer inn i området for å få oversikt over skadene, slik at vi kan gjøre mer nøyaktige beregninger,» sa Stein Newert, Norges kommunikasjonssjef for økonomi.

Det er uklart hvor mange andre hus i området som er skadet og noen områder rundt raset er erklært ubeboelig av kommunen. Det er også usikkerhet om andre materielle skader som biler.

«Det er også usikkert hvor mye last som kan gjenvinnes fra ødelagte hus og bygninger, men vi vil lære mer om dette på relativt kort tid,» sa Newertal.

Finans Norge bekreftet at de utviste allerede hadde å gjøre med forsikringsselskaper og hadde mottatt penger for å kjøpe utleievarer til midlertidig innkvartering i evakueringsperioden. Noen har til og med skaffet seg leiebiler fordi deres egne biler er utilgjengelige innenfor utgangssonen.

Når det gjelder totale skader på naturskader, koster stormer norske forsikringsselskaper mer, men skred resulterer For mange enkeltbetalinger. Det har vært en betydelig økning i skredrelaterte betalinger siden 2011.

Landsdekkende risiko for ytterligere ras

Cirka 110.000 mennesker bor i de over 2000 raske leiresonene som er identifisert i hele Norge. Opposisjonspartier har uttalt at de ikke vil stille til mellomvalg Utvid omfanget Av den eksterne etterforskningen som ble kunngjort denne uken.

«Dette bør være en landsdekkende henvendelse fordi vi har den raskeste leiren i landet. Denne komiteen skal få et bredt mandat,» sa Stein Eric Laws, Labours kommunale politiske talsmann.

Noen lokale kommuner tar allerede aktive grep. Bygget for over 10 år siden, er det den største barnehagen i Oslo, Quendale. Ifølge Vann- og energidirektoratet står barnehagen på den raskeste leire i mellomleiren, som er det tredje høyeste risikonivået. Oslo er en kommune Bestilte en ny vurdering Av landet etter tragedien i Gezertrum.

READ  Veiledning for eksamen Visninger i Norge og Litauen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *