Den norske oppdretteren begynner med fôreffektivitetsegenskapen

Geno, en norsk husdyrorganisasjon, har introdusert et nytt avlstrekk som heter feedsaw, som hjelper bønder med å identifisere norsk rød genetikk med forbedret fôreffektivitet.

Når det gjelder fôrinntak og vedlikehold av kroppsvekt, sa Geno at melkelagringsegenskapene vil hjelpe bønder til å oppdra kyr i krysningsavl og renere flokker med lavere fôropptak uten å gå på bekostning av melkverdien.

Hvordan attributtet blir opprettet

Geno bruker den norske nasjonale husdyrdatabasen, som holder gjeldende rekorder for 93% av kyrne, for å bestemme vekten på 1,2 millioner kyr. Disse vektene blir deretter brukt til å estimere tørrstoffet som trengs for å opprettholde kroppsvekten.

Denne informasjonen har blitt brukt til å generere reproduksjonsverdi for kroppsvekt og for å lagre fôr til Norsk rødfar.

Se også: Hvordan man reduserer melkekostnadene og metan og forhøyet fôreffektivitet

Howard Tajet, sjef for teknologi og innovasjon i Geno, sa: ”Det er mange poster tilgjengelig, og en høy arv av kroppsvekt, 0,47, betyr at begge reproduksjonsverdiene er veldig nøyaktige.

“Genetisk identifikasjon knyttet til lavt fôrinntak for å opprettholde kroppsvekt og melkeproduksjon er identifisert og data har blitt brukt til å utvikle FeedSave-egenskaper,” sa Dr. Thaget.

Om attributtet

Gjennomsnittlig forventet overføringskapasitet (PDA) for det nye FeedSave-attributtet er 0,65 kg, som er 700 kg når den gjennomsnittlige norske røde faren – grunnvekten som brukes i denne egenskapen – 0,65 kg mindre tørr fordi kroppsvekten hans gir matende døtre Emne / dag .

De beste norske Red Sears for FeedSave er imidlertid PDAer over 1 kg. Det anslås at en av disse sneglene har en datter som krysser, og at den fra den gjennomsnittlige Holstein-demningen spiser 1 kg eller mindre / dag mer enn en ren Holstein.

READ  REC-teamet hevder at silisium har det laveste karbonavtrykket

Dette vil redusere fôrkostnadene uten å gå på bekostning av melkeverdien, noe som vil føre til større effektivitet, sa Geno.

“Forbedring av fôreffektiviteten vil redusere kostnadene for den totale produksjonen og øke fortjenesten, samtidig som det vil bidra til en bærekraftig global melkeproduksjon,” sa Dr. Tajet.

FeedSaved-attributtet er en del av Genos fôravlsprogram som utforsker genetikkens innflytelse på bærekraftig og lønnsom melkeproduksjon. Den måler og overvåker metanutslipp fra norske røde kyr og unge okser.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *