Den norske regjeringen vil nå gi Norge støtte

London Gatwick i Boeing 737-finalen i Norge

Den norske regjeringen har sagt at de vil støtte og bidra til hovedstaden med den norske flybussen.

Siden den gang har flyselskapet inngått et «eksperimentelt program» i Irland og en «datterselskapsrekonstruksjonsprosess» i Norge i et forsøk på å redusere kostnadene i en omstillingsprosess.

En av de største konsekvensene var nedleggelsen av Norges langdistanseoperasjoner, som resulterte i tap av 1100 arbeidsplasser i Gatwick, London.

Flyselskapet anser det nå som en realistisk strategi å komme videre, med planen som allerede får støtte fra norske ansatte, partnere og forretningspartnere.

Norsk administrerende direktør, Jacob Skram sa: «På vegne av alle i Norge vil jeg uttrykke min hjertelige takknemlighet til regjeringen for støtten. Norge står overfor en veldig utfordrende og krevende situasjon på grunn av epidemien, og statlig støtte øker sjansene våre betydelig for å skaffe ny kapital og skaffe oss gjennom den gjenoppbyggingsprosessen vi for øyeblikket har. , Men regjeringens bidrag understreker at vi er på rett vei. ”

I henhold til den nye strategien vil flyselskapet redusere flåten til rundt 50 fly, som skal brukes i 2021, og økes til rundt 70 fly innen 2022, avhengig av hvordan verdenssituasjonen utvikler seg.

Flyets gjeld vil bli redusert til rundt 20 milliarder, og selskapet vil skaffe fire til fem milliarder kroner i ny kapital fra den norske regjeringen.

Scram la til: «Vi håper at vi med en ny forretningsplan og regjeringens bidrag vil kunne tiltrekke investorer og få tilgang gjennom granskings- og omstillingsprosessen. Vi har fått omfattende støtte fra politiske partier, klienter, kolleger, partnere og forretningspartnere, som vi er veldig takknemlige for, spesielt i disse utfordrende tider. I tillegg vil statlig støtte bidra til å beskytte arbeidsplasser og opprettholde sunn konkurranse i luftfartssektoren. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *