Den siste skapningen du forventer, etterlot mystiske stier på bunnen av havet

Dyphavssvamper er ikke kjent for sin mobilitet. De mangler tross alt muskler, nervesystemer og organer. Og glem finner eller føtter for å reise den arktiske havbunnen.

Men ny forskning antyder at disse eldgamle livsformene kan og beveger seg, og mye mer enn marinbiologer trodde. Studerer hundrevis av bilder og videoer av arktiske svamper, og forskere ved Tysklands Max Planck Institute for Marine Microbiology oppdaget et stort nettverk av stier som var flere meter lange i skapningenes rovende våken.

“Svamper er en av de mest primitive formene for dyreliv,” sa Dr. Teresa Morganti, som ledet studien. publisert Mandag i tidsskriftet Current Biology. – Først var vi veldig skeptiske. Vi tenker: ‘Det er ikke mulig. Svamper kan ikke bevege seg. ‘

For studien undersøkte Dr. Morganti og hennes kolleger undersjøiske bilder av Langseth Ridge, et marint fjellområde ikke langt fra Nordpolen som ligger nesten en kilometer under den permanent isdekte overflaten av vannet. Til tross for deres innledende skepsis, fant de bevis på at ville svamper ikke bare beveget seg gjennom deres frodige habitat, men også endret retning og til og med beveget seg oppover.

“De er mer aktive enn vi tror,” sa Rachel Downey, en dyphavssvampekspert ved Australian National University, som ikke var involvert i den nye studien. “Vi har aldri hatt bevis på dette før.”

I en håndfull eksperimenter har forskere gjort det bevist i det minste noen arter av svamper klarer å krype sakte ved å trekke seg sammen og utvide seg over dager og uker. “Det er en ting å vite at en svamp er i stand til å gjøre dette på et laboratorium. Det er en annen ting å se hvordan det utvikler seg i naturen, ”sa Stephanie Archer, en marin økolog ved Marine Consortium of Louisiana Universities, som ikke var involvert i avisen.

READ  Museer åpner endelig over hele Europa. Her er 8 må-se-show du kan besøke personlig denne våren

For å få et glimt av det ekstreme habitatet til dyphavssvamper, vendte Dr. Morgantis team seg til video og bilder tatt i 2016 av Polarstern, forskningsfartøy og isbryter.

Polarstern-bildene viste et samfunn med mer enn 10.000 svamper (som varierte i diameter fra størrelsen på en krone til størrelsen på en hula-bøyle) så tett at den nesten dekket de øvre toppene av Langseth Ridge.

Blant dyrene er sammenlåsende stier med krydder, skjelettlignende strukturer utstøpt av svamper. Forskerne fant spor av krydder synlige i 70 prosent av hundrevis av bilder av levende svamper som ble undersøkt for studien.

Hvordan og hvorfor sjøsvamper beveger seg rundt dype polare hav forblir åpne spørsmål, sa Dr. Morganti. De vil mest sannsynlig bevege seg mot mat eller vekk fra sine biologiske foreldre, sa han.

Marinbiologer er også usikre på alderen til Langseth Ridge-stiene, siden habitatet i stor grad er upåvirket av vannstrømmer. Dyphavssvamper kan leve tiår, århundrer eller til og med årtusener og tidligere laboratoriestudier har registrert svampens bevegelse med en fascinerende hastighet på fire millimeter om dagen eller a noen få millimeter per måned (i henhold til budsjettet du konsulterer).

“En snegl ville være mye raskere,” sa Downey. “Det skjer sannsynligvis at tusenvis av svamper beveger seg rundt i verden akkurat nå. Vi ser bare ikke på det. “Når det gjelder Langseth Ridge’s piggløypenettverk, sa han:” Disse løypene kan være stopp-start, stopp-start i flere tiår eller hundrevis av år. “

Dr. Morgantis pågående forskning tar sikte på å forklare hvordan sjøsvamper nøyaktig klarer å overleve, enn si vandre, i de kalde, mørke og næringsfattige toppene til de tørre sjøfjellene nær Nordpolen. “Hvordan kan disse enorme svampene overleve i et så ekstremt miljø?” hun sa.

READ  Stor investor kjøpte Apple, Tesla-aksjer og solgte Alibaba og XPeng

Spicule-stiene gir pirrende bevis på at (til tross for deres anatomiske enkelhet) svamper kan være i stand til å oppfatte miljømessige stimuli og bevege seg sakte mot mat.

Og siden svampeartene ved Langseth Ridge også finnes i vann utenfor kysten av Norge, Russland, Canada, Grønland og Island, kan deres nyfundne mobilitet også være mer utbredt.

“Dette minnet meg hvorfor jeg ble forelsket i svamper,” sa Dr. Archer om de nye funnene. “Hver gang vi tror vi har løst dem, blir vi overrasket.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *