Den tysk-norske sammenkoblingen forlater testfasen og bytter til full effekt

13. april (Oppdater nå) – Den nederlandske overføringssystemoperatøren (DSO) Tennett sa mandag at 1,4-gigawatt-forbindelsen mellom Tyskland og Norge har blitt satt i drift etter flere måneders testing.

HVTC-prosjektet er under utvikling av Norges DSO Statnet og DC. Nortzigabel ble drevet av GMPH & Co. KG, som eies like mye av Tennett og den tyske utviklingsbanken KFW. Tysklands nett er designet for å gi tilgang til Norges vannkraftressurser, mens det norske nettet drar nytte av Tysklands vindkraftressurser.

HVDC (High Voltage Direct-Current) har en total lengde på 623 km (387 mi) til hverandre, inkludert 516 km sjøkabler og 54 km underjordisk kabelsystem. Lenken åpnes 27. mai. Testingen startet i desember 2020, og byggingen skulle starte i 2016.

“Ved å slå sammen det norske og tyske energimarkedet kan vi oppnå forsyningssikkerhet og bærekraftige energipriser samtidig som vi øker andelen fornybar energi i energimiksen,” kommenterte Marcus Shear, medlem av KfW IPEX-Banks eksekutivkomité.

D.C. var ansvarlig for bygging og tillatelse på tysk side. Nortzigabel hadde ansvaret for en omformerstasjon i Sør-Norge og et annet Hitachi APP-kraftnett i Nord-Tyskland.

READ  Sjeldne arter av kraneveps som finnes i Norge lærer andre insektes språk før de angriper

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *