Den ukrainske gruppen Kalush Orchestra, Ultra Favorite, vant konkurransen, Belgia, representert ved Jérémie Makiese, ble nummer 19!


Det ukrainske bandet Kalush er en favoritt, og blander rap og tradisjonelle folkeeventyr. På grunn av krigen i Ukraina ekskluderte EU (EU) Russland fra konkurransen. Men for å vinne måtte Kalush-bandet beseire de andre 24 finalistene.

Men ikke overraskende på slutten av kvelden vant Ukraina finalen i Bala-OL i Torino. Etter opptredenen trakk de seks bandmedlemmene oppmerksomhet under et slagsmål i den ukrainske byen Mariupol. «Hjelp Azovstal, nå», ropte rapperen Oleg Pshuk.

Ukraina vant konkurransen foran Storbritannia og Spania, takket være stemmene til publikum som stemte på gruppen som representerte landet invadert av russiske tropper i slutten av februar. Kalush-bandet, som blandet hiphop og tradisjonell musikk med sangen «Stefania», samlet 631 poeng mer enn den britiske sangeren Ryder og tittelen hans «Space Man» (466 poeng) og den spanske sangeren’s Channel (466 poeng) med » Saktefilm». 459 poeng).

Zhelensky reagerer

Ukrainas president Volodymyr Zhelensky hyllet lørdag sitt lands Eurovision-seier i forbindelse med den russiske invasjonen, og skrev på sin Facebook-side: «Vårt mot tiltrekker verden, musikken vår erobrer verden. «Europa».» For tredje gang i historien. Også, håper jeg, ikke den siste. Vi vil gjøre alt vi kan for å ønske Eurovision-deltakere og gjester velkommen en dag i den ukrainske byen Mariupol. Gratis, stille, gjenoppbygd! «, la han til.» Takk for suksessen til Kalush Band og alle de som stemte på oss! Jeg håper at vårt vellykkede kor i krigen mot fienden ikke er langt unna. Ære til Ukraina! «

Dette er Ukrainas tredje seier i konkurransen siden 2004, spesielt i 2016 – to år etter annekteringen av Krims ukrainske halvøy av Russland – med tittelen Jamala og tatarenes eksil, med tittelen «1944». Stalin.

Belgia 19

Belgia, representert av Jeremy Magici og hennes vinner «Miss You», endte på 19. plass med 64 poeng. Belgia har vunnet bare én gang i 1986 med Sandra Kim og hennes tittel «J’aime la vie».

Siste plass i tabellen endte Tyskland på 25. og sist med 6 poeng. Frankrike avsluttet finalen med 17 poeng.

Se kampens siste kamp igjen i videoen

Motta live kommentarer (fra «Sawyer» av våre kolleger)


READ  Forsøk på kidnapping fra Sør-Korea til Nord-Korea: Søkeaksjon iverksatt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *