Den usannsynlige suksessen til Seven Peaks Software

Da Seven Peaks startet i 2014, så jeg det som noe som skulle betale regningene. Vi fokuserte ikke på hvor vi skulle. Ærlig talt trodde jeg ikke engang at vi hadde en sterk verdiposisjon lokalt.
– Jostein Aksnes

Seven Peaks Software er et norskeid internasjonalt programvare- og designbyrå i Bangkok etablert i 2014.

Seven Peaks Software er en historie om hvordan en trio av norske programvareingeniører gikk fra å starte et programvareutviklingsselskap i Bergen, Norge, til å etablere et raskt voksende internasjonalt programvare- og designbyrå i Bangkok. Som de fleste historier sier, virket selskapets suksess usannsynlig hadde du spurt administrerende direktør Jostein Aksnes for 10 år siden da han først kom til Thailand som expat. Han gikk fra å ikke ha lyst til å komme til Thailand i det hele tatt, til ikke å ville dra, da det norske selskapet han jobbet for ville at han skulle flytte.

Seven Peaks Software sysselsetter i dag 65 fagpersoner, og selskapet flyttet nylig inn i et nytt kontor på The PARQ på hjørnet av Ratchadapisek og Rama 4 med plass til 50 prosent mer.

Bergen til Bangkok

Jostein Aksnes, vokste opp i Bergen, Norge, omgitt av fjell og fjorder, og ble aldri sett bosatt i Asia. Det var helt til han ble stasjonert i Thailand av det norske selskapet Vizrt. Livet i Fjernøsten passet ham godt, og etter omtrent tre år i Bangkok innså han at han ikke ønsket å dra. Det var også rundt denne tiden at Roy Ivar Moe, en tidligere klassekamerat i Bergen og medstifter av Apphuset, kom til Bangkok, og det ble starten på Seven Peaks Software i Bangkok. Jostein Aksnes og Roy Ivar Moe grunnla Seven Peaks som produsent i 2014 og sluttet seg til Lewi Fasmer, som drev den norske enheten Apphuset, som partner.

Med en lidenskap for programvareteknikk og mobilteknologi satte den norske trioen seg utelukkende til å betjene norske kunder med høy kvalitet og kostnadseffektiv outsourcet programvareutvikling fra deres Bangkok-kontor. Derfra utvidet Seven Peaks sine tjenester til UI / UX-design, et område med raskt økende etterspørsel, ved å inkorporere Andy Watts, designsjef, som en partner. Selskapet utvidet seg også til å tilby webutvikling, skyløsninger og kvalitetssikring. Alt i tillegg til native mobile app-tjenester.

READ  Flytt eller ødelegg rullende steiner med et nærkampvåpen i Fortnite Season 3 Chapter 3 Challenge - Breakflip

Reduser kulturforskjeller

Seven Peaks Software har kommet langt i løpet av de syv årene selskapet har vært i drift, og dets ledelse består nå av fire. Jostein Aksnes administrerende direktør og grunnlegger, Roy Ivar Moe, CTO og grunnlegger, Leif Åsmund Mørk, leder for Software Engineering & Partner og Andy Watts, leder for Design & Partner. I løpet av den tiden har selskapet også hatt suksess i det asiatiske markedet. Veien til å betjene kunder i den thailandske bedriftsverden virket imidlertid usannsynlig ifølge Jostein Aksnes når han reflekterer over de tidlige stadiene i selskapet:

“Da Seven Peaks startet i 2014, så jeg det som noe som skulle betale regningene. Vi fokuserte ikke på hvor vi skulle. Ærlig talt trodde jeg ikke engang at vi hadde en sterk verdiposisjon lokalt. «

Det viste seg å være feil ettersom etterspørselen i Thailand viste seg å være sterk og Seven Peaks Software har vært drevet av rask organisk vekst. Å jobbe to steder med slike kulturforskjeller har imidlertid betydd at selskapet har måttet tilpasse seg på flere områder.

Seven Peaks Software er stolt av å tilby tjenester av høy kvalitet med kontinuerlig fokus på å forbedre prosessen for å sikre kvaliteten og effektiviteten i tjenesten, og i Norge er denne tilliten noe å begynne med. I Thailand ser imidlertid nye potensielle kunder ikke alltid det, og der begynner du uten tillit, siden du må bygge det først.

Det er også andre forskjeller i kunder fra Norge og Thailand, den viktigste forskjellen er hvor de to landene møtes teknisk sett. Thailand har ikke vært en pioner innen datamaskin- og mobilteknologi, og landet er litt etter i digital transformasjon i mange bransjer. I Norge foretrekker selskaper fleksibiliteten til en skyløsning for IT-systemene sine, men det er vanskeligere å overtale ledelsen i det thailandske selskapet til å velge den samme løsningen. Som begrepet «sky» indikerer, er løsningen basert på en end-to-end, on-demand-tjeneste som er tilgjengelig over Internett og gjennom en annen leverandørs delte cloud computing-infrastruktur og ikke ligger i en datamaskin som ligger på kontoret til selskapet som tradisjonelt. sett i Thailand. Mange selskaper i Asia leter etter smidig utvikling, men deres organisasjoner er ofte ikke klare for det. Jostein Aksnes forklarer:

READ  Capcom: Det vil være minst én gratis DLC for Resident Evil Village snart, Pragmata-utviklingen går bra

“Mange programvareprosjekter i Sørøst-Asia drives på en veldig gammel måte basert på fossefallmetodikken. Vi befant oss i behovet for å overbevise dem om fordelene ved å utføre programvareprosjekter på en smidig måte, med rask utvikling og kortere iterasjoner. «

Imidlertid er det mange thailandske selskaper som gjennomgår en digital transformasjon der skyleverandører er et viktig element, og dette er et område der Seven Peaks Software kan hjelpe selskaper i Asia.

Først og fremst gjennom gjentatte forretninger, henvisninger og innkommende forespørsler, har Seven Peaks Software klart å komme inn på det asiatiske markedet og etablere partnerskap med ledende forvaltningsselskaper, og førte selskapet til flere store forretningsprosjekter.

Seven Peaks Software genererer nå mer enn 50 prosent av inntektene fra thailandske kunder, og det er en feiret milepæl i selskapets historie. Veksten har også inspirert Seven Peaks til å se på hvordan selskapet kan utvide seg til andre asiatiske regioner, akkurat som veksten andre steder, har virksomheten i Sørøst-Asia også vokst organisk. Selskapet har nylig landet et prosjekt i Kuala Lumpur og jobber også med prosjekter for selskaper i Singapore og Hong Kong.

Ny beliggenhet – klar for videre vekst

Det som startet med en trio fra Norge, har vokst til et team med mer enn 65 fagpersoner i industrien fra 17 forskjellige land, og selskapet har nylig flyttet inn i sitt nye kontor for å imøtekomme det store teamet. Et moderne åpent kontorlokale i 7. etasje i den nylig åpnede kommersielle utviklingen «The PARQ» på hjørnet av Rama 4 og Ratchadaphisek Road i Bangkok sentrum. Det nye kontoret har en fantastisk utsikt over Benjakitti-parken. I følge Jostein Aksnes var visjonen å basere seg på en mer gjenkjennelig bygning i et rom som kunne huse opptil 100 ansatte, som er neste målgruppekapasitet for Seven Peaks:

“Kontoret hjelper oss med å skille oss ut. Vi ønsket et sted som ville imponere kunder og matche merkevaren vår. Vi ønsket et kontor der folk gjerne gikk på jobb hver dag. Flyttet endte opp med å bli en del av rebranding av hvem vi er både internt og eksternt. «

READ  Titanfall 3: En tysk forhandler tillater forhåndsbestillinger og avslører forventet utgivelsesdato.

I tillegg til et elegant nytt kontorlokale, har Seven Peaks også tatt på seg oppgaven med å gi nytt navn til logoen og innlemme sine norske røtter kombinert med thailandsk historie i designet. Gitt hvor Seven Peaks Software er i verden og hvor de vil være, samsvarer den nye logoen med disse elementene og representerer et konsept som kalles «motsatt symmetri» i logoen. Konseptet betyr å samle flere kulturer og flere språk og ha et fokuspunkt i midten av logoen slik at alt konvergerer til et fint sentralt element. Betydningen og konseptet til logoen ligner det grunnleggende fundamentet som Seven Peaks er bygget på og viser at fundamentet er nøkkelen til den raske veksten av Seven Peaks Software i Asia.

«Seven Peaks Software er grunnlagt av programvareingeniører, og vi er stolte av å si at vi er et ledende ingeniørfirma.»

Dette fungerer som introduksjonen til Seven Peaks-programvaren, og det er klart at ingeniørarbeid er kjernen i virksomheten og det selskapet opprinnelig bygget. I dag har Seven Peaks Software blitt et av de ledende design- og utviklingsbyråene i Bangkok som kombinerer nordiske programvarestandarder med databehandling og mobile løsninger, og selskapet har etablert seg som en pålitelig teknologipartner blant mange bedriftskunder. godt etablert i og rundt Thailand. verden. Seven Peaks, sammen med selskapets vekst, har sørget for at det var et solid og solid fundament for å håndtere tilleggsarbeidet. Med et stadig voksende team av erfarne medarbeidere, passende strategier, ekstra eksponering og toppnivået til et lokalt team av thailandske designere og prosjektledere, når Seven Peaks toppen med sine programvareløsninger i Bangkok.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *