Den vanvittige økningen i brødprisene i Belgia

Som et resultat av den russiske invasjonen av Ukraina

Utviklingen av kurven for brødkonsumprisindeksen (KPI) viser en betydelig økning fra februar 2022, det vil si på et tidspunkt da Russlands invasjon av Ukraina (se nedenfor). Som en påminnelse er forbrukerprisindeksen et verktøy som måler utviklingen av det gjennomsnittlige prisnivået.

for det europeiske statistikkkontoret EurostatKrigen i Ukraina forklarer eksplosjonen i brødprisene: «Den har betydelig forstyrret verdensmarkedene».

Relativ lav inflasjon sammenlignet med våre naboer

Prisveksten på belgisk brød er imidlertid fortsatt blant de laveste i EU og under gjennomsnittet på 18 %. I Ungarn, for eksempel, har inflasjonsraten nådd 66 %. Det er det landet som er mest berørt. Det blir fulgt av Litauen (+33 %), Estland og Slovakia (+32 %). Belgisk inflasjon er veldig lik den i Frankrike, det minst berørte landet (+8 %), Nederland og Luxembourg (+10 %).

Denne økningen i prisen på brød er en del av konteksten av generell inflasjon. Brød er ikke det eneste produktet som er involvert. Prisene på grønnsaker, kjøtt og oljer steg også kraftig. Inflasjonen i Belgia var 9,94 % i august : uhørt siden mars 1976.

+ Les også | I møte med vedvarende inflasjon oppfordrer FNs råd den kinesiske regjeringen til å svare: «Det kan ikke betales»

READ  Polkadot, blokkjedeinteroperabilitetsendepunktet? Et tilbakeblikk på den turbulente banen til DOT

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *