Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer

Når du laster ned en app fra Microsoft Store, kan det vises en feilmelding – Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer. Hvis du ser den samme feilmeldingen, følg denne veiledningen for å fikse det. Denne veiledningen er for de som er utenfor domenenettverket, men ser denne feilmeldingen når du laster ned enkelte applikasjoner fra Microsoft Store.

Denne feilmeldingen vises når brukere blir omdirigert fra nettleseren til Microsoft Store for å laste ned programmet. Det kan være hvilken som helst app eller spill.

Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer

Å fikse Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer Følg disse forslagene i Windows 10:

  1. Tilbakestill Microsoft Store
  2. Sjekk region og språkinnstillinger
  3. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Store
  4. Prøv å bruke en annen brukerkonto
  5. Slett fungerende e-postadresse.

For disse forslagene, les videre.

1]Tilbakestill Microsoft Store

Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer 1

Dette er det første du kan gjøre når du får en feilmelding som denne. Dette kan noen ganger være forårsaket av et internt datafilproblem, og kan fikses ved å tilbakestille Microsoft Store og tømme hurtigbufferen.

I Windows 10 er det enklere å tilbakestille Microsoft Store uten tredjepartsprogramvare fordi du kan gjøre det i Windows-innstillingspanelet. Du må åpne Windows-innstillingene og navigere applikasjoner Seksjon, finn Microsoft Store Og klikk Avanserte alternativer. Etter det, bruk Resultater Og Nullstille Alternativer, henholdsvis. For å lære mer, les denne artikkelen om hvordan du gjenoppretter og sletter Microsoft Store-buffer i Windows 10.

2]Sjekk område- og språkinnstillinger

Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av Company Policy 2

Dette er en annen grunn til å vise frem Microsoft Store Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer Feil under nedlasting av appen. I dette tilfellet bør du sjekke de relevante innstillingene for å være sikker. For å gjøre dette, åpne Windows-innstillingspanelet ved å trykke på Win + I-knappen samtidig. Tid og språk seksjon. Du finner den her Region Og Tunge Faner. Gå til hver fane og sørg for at datamaskinen har riktig område og språk satt. Ellers velger du riktig innstilling for ditt land. For å lære mer om disse alternativene, les denne artikkelen om Windows 10-tids- og språkinnstillinger.

READ  American Express treffer saken for åpen bankkonsolidering

I slekt: Microsoft Store blokkert av admin på Windows 11

3]Kjør Windows Store for feilsøking

Denne applikasjonen er forbudt på grunn av selskapets retningslinjer 3

Windows 10 har innebygde justeringer som hjelper med å fikse vanlige problemer som disse. Denne justeringen kalles Windows Store-apper, Og dette problemet kan oppdages og løses. Du kan lese denne artikkelen for å vite hvordan du kjører en løsning for å fikse problemer i Windows 10.

Lily: Installer-knappen er grå for enkelte apper eller spill i Microsoft Store.

4]Prøv en annen brukerkonto

Det er greit å bruke en lokal brukerkonto eller Microsoft-konto for å logge på din Windows 10-PC. Hvis kontoen din har en intern konflikt, vil dette problemet sannsynligvis oppstå på datamaskinen. Det er derfor det anbefales å opprette en ny brukerkonto i Windows 10 og logge på datamaskinen med den kontoen. Du vil ikke se denne feilmeldingen nå.

I slekt: Microsoft Store-applikasjoner blokkert i Windows 11/10

5]Slett firmaets e-postadresse

Hvis du bruker en personlig e-postadresse [email protected] i stedet @ outlook.com Eller @ hotmail.com, Du kan først slette denne e-postadressen fra datamaskinen din. Denne løsningen løser problemet for mange brukere.

Relatert lesning: Denne applikasjonen er blokkert av systemadministratoren din.

Denne applikasjonen ble blokkert på grunn av selskapets retningslinjer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *