Denne roboten går fra flytende til fast stoff akkurat som i Terminator 2!

Forskere har blitt inspirert av sjøagurken til å lage miniatyrroboter laget av flytende metall. De kan endres fra fast til flytende tilstand og tilbake igjen, og kan brukes på mange felt, inkludert medisin.

Forskere har nettopp annonsert at de har laget metalliske roboter som er i stand til å passere fra staten fastfast i tilstanden væskevæske. Begynnelsen minner om T-1000-roboten fra filmen. Terminator 2: Judgment Day. Forskerteamet fra Sun Yat-sen og Zhejiang universiteter i Kina, og Carnegie Mellon University i USA, siterer imidlertid ikke science fiction som inspirasjon, men snarere sjøagurksjøagurk

I sin artikkel publisert i magasinet å importereforskere nevner egenskapene til sjøagurken som gjør huden din tykk eller veldig hard på noen få øyeblikk, eller blekkspruten som endrer stivhetstivhet av lemmene for å gripe gjenstander eller bevege seg. Resultatet er en robot sammensatt av en sakensaken magnetoaktiv inn faseovergangfaseovergang (MPTM). Enheten skifter fase fra fast til flytende når den varmes opp med en magnetfeltmagnetfelt alternativ. Derfor kan den endre form og deretter stivne ved romtemperatur. En slik robot har en kraft på 21,2 megapascal og en stivhet på 1,98 gigapascal. Du kan flytte til en hastighethastighet på 1,5 m/s takket være et enkelt magnetfelt, og støtter en belastning på 30 kilokilo.

Magnetisk feltoperasjon

de robot Den inneholder ikke en motor eller aktuator, og kommer som en enkelt pickup eller kan støpes til forskjellige former etter behov. Den består av mikropartikler. ferromagnetiskferromagnetisk ens legeringlegering av neodymneodymav jernjern Y borbor (NdFeB) i en matrise av Flytende metall med et poeng av fusjonfusjon under. mellom de forskjellige flytende metaller mulig, valgte forskerne galliumgalliumhvis smeltepunkt er 29,8°C, men det er mulig å velge en annen metallmetall som endres til flytende tilstand ved en annen temperatur.

READ  NASA fanger i bilder utbruddet av denne undervannsvulkanen som er hjemsted for haier

Forskerne demonstrerte hvordan roboten fungerer ved å lage en robot i form av en legofigur, plassert i en felle. De bruker et vekslende magnetfelt for å smelte det. Væsken trekkes deretter gjennom stengene. I motsetning til T-1000 kan den ikke gå tilbake til sin opprinnelige form på egen hånd og må legges i en form før avkjøling.

Skift ut utilgjengelige skruer eller lever medisiner til magen

For det første ville slik teknologi ha applikasjonerapplikasjoner i medisin, når et metall med et høyere smeltepunkt enn kroppstemperaturkroppstemperatur og ikke giftig… En robot den svelges i form av en kube. Leger påfører et magnetfelt på magen dens og den kapsler inn et fremmedlegeme før det størkner, så kan alt evakueres ved å flytte roboten med et magnetfelt. På samme måte kan roboten inneholde medikamenter, som vil bli frigjort imagemage når det går over i flytende tilstand.

Forskerne så også for seg å bruke en slik robot til å utføre sveising. I ditt eksempel, to roboter de brukes til å skyve en komponent på plass. Hver robot blir deretter flytende av et magnetfelt for å lodde komponenten på plass og sikre at kretsen fungerer. Roboten din kan også brukes til å erstatte skruer på vanskelig tilgjengelige steder.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *