Denne sesongens Premier League

Premier League er blant årets største begivenheter, og det er ikke så rart. Det er toppdivisjonen for menn i England, og ligaen huset noen av de største lagene – og spillerne i verden. Før hver sesong vanker det spenning knyttet til hvem som vinner, og i år er intet unntak. Men hvordan ser tabellen ut så langt, og hvem har vist seg verdige den gjeve tittelen som seriemestere? 

Manchester City er den åpenbare favoritten 

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at fjorårets vinnere, Manchester City, er favoritter i år også. De var i en egen klasse da de stakk av med gullet, og de kom seg også til Champions League-finalen mot Chelsea. Allikevel har de ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med et tap og en seier etter to spilte kamper. 

Det er dog realistisk å tro at prestasjonene tar seg opp i løpet av sesongen – spesielt etter at de sikret seg Englands store helt – Jack Grealish – nylig. Med gode samarbeidsevner, enkeltspillere med unike teknikker og ikke minst stor selvtillit, kan vi vente mye god fotball fra Manchester City i tiden som kommer.

Flere lag presser på

Selv om Manchester City ble spådd å vinne før sesongen, er det flere lag som vil avansere på tabellen og gjøre det vanskelig for Manchester-laget. Spesielt Chelsea holder ekspertene et øye ved. De har vist gode prestasjoner før sesongstart, og etter to spilte kamper har de seks poeng og ligger som nummer to på tabellen. 

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har også fått en god start på sesongen, og etter fjorårets solide, om enn litt ustabile resultater, er det mange som har troa på at Manchester Citys erkerivaler vil hevde seg helt i toppen i år. I fjor endte de dog på en god andreplass, så skal de avansere på tabellen, må de vinne hele serien. 

READ  Liverpool Exchange News LIVE - Kalidou Koulibaly m 50m, Ibrahima Connaught Medical, Roberto Firmino Exit

Hvem rykker ned?

På motsatt side av tabellen – nederst – er det flere lag som kjemper om å overleve. Tre lag står i hver sesong i fare for å rykke ned, men i år er det enda uvisst hvem som lever farlig. Norwich, Crystal Palace og og Newcastle er dog spådd å slite gjennom sesongen, så bare tiden vil vise om ekspertene får rett i sine prognoser eller ei. 

Underholdning og spenning

Det er flere grunner til at fotball fenger, og spesielt Premier League. Noen av verdens beste spillere hører til i engelske klubber, og derfor kan du forvente suverene mål, frekke pasninger og unike løsninger i hver eneste kamp. Fotball er ikke lenger bare fotball – det er så veldig mye mer.

Samholdet supporterne imellom er også verdt å nevne. Man blir rett og slett en del av et fellesskap når man heier på et fotballag. Dette har du sikkert opplevd tidligere i lokale omgivelser. Når store lag skal i aksjon, er det desto tydeligere at du tilhører en supportergjeng. Før storlag i Premier League skal ut i aksjonen florerer det av tilhengere i gatene og på lokale puber og barer. Det er en stemning du sent vil glemme, og skulle laget du heier på score underveis, vil jubelen som følger feste seg i deg for alltid. 

Mange overraskelser i vente

Er det én ting som er sikkert, så er det at det alltid dukker opp overraskelser i Premier League. Veldig mye avhenger av spillernes dagsform og deres evne til å samarbeide. Fungerer ikke ett ledd, vil derfor laget slite og motstanderne ha muligheten til å vinne. Hvilke overraskelser som blir de største i årets sesong er det umulig å forutse. Og det er kanskje det som gjør fotball og Premier League så ekstremt spennende – uvissheten og de nervepirrende 90 minuttene da spillerne jakter mål og seier.

READ  Luca Elsner etter å ha blitt eliminert fra Standard Cup: "Disse feilene er uutholdelige!"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *