Denne uskyldige gesten som vi alle gjør irriterer serverne i stor grad

Selskap

Dette er en dårlig vane som nesten alle av oss har.

Listen sirkulerer for tiden i media og skaper en del interesse. Hva er de verste vanene til kunder på restauranter ifølge personalet? Vest-Frankrike De foretok en undersøkelse med listen «De ti mest irriterende kundevanene i restauranter «Nylig. For dette siterer media vitnesbyrd fra eksperter på Quora-forumet, en plattform for å stille eksistensielle spørsmål og vente på at bekymrede internettbrukere skal si sin mening. Hvis du tror det meste av dette ikke gjelder deg… vent til du leser dette.

En gest er ikke så ubetydelig

Vi ser flotte tradisjoner som å knipse med fingrene for oppmerksomhet, ombestemme deg tre ganger mens du bestiller, eller prøve å stable tallerkenene selv uten å gi hjelp eller tips. Men spesielt én oppførsel overrasker oss fordi nesten alle av oss gjør det uten engang å være klar over det: å la smarttelefonen ligge på bordet.

Denne lille enheten som etter hvert har blitt vår tredje hånd, finnes faktisk ofte på hjørnet av bordet i restauranten, noen ganger veldig beskjedent, noen ganger bare se på den mens den blinker på skjermen rett foran deg. Hvis denne vanen skader dine sosiale relasjoner og skader atmosfæren på kvelden din, vil det i stor grad forstyrre restauratørene.

Faktisk, når servitøren kommer, trenger han vanligvis plass til raskt å deponere maten. «Når du kommer med bestillinger, er det ingen som tar telefonen fra bordet, og det er komplisert å legge fra seg oppvasken.»Avviser en sitert server Vest-Frankrike. En annen arbeider legger til: «Jeg kan forstå at når kunden ikke setter seg ned, bruker han tiden sin på telefonen, men når jeg kommer for å ta bestillingen hans, orker jeg ikke at han stirrer på skjermen sin.» Du har blitt advart.

READ  Jean-Marie Picard forteller om flaksen: «Jeg tjente opptil 7 millioner euro i året»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *