Det anerkjente lekeskipet forbereder seg på å seile på sitt neste eventyr

Brødrene Ollie og Harry Ferguson fra Turriff, hvis seileventyr fortsetter å få verdensomspennende oppmerksomhet, dro igjen ut på åpent hav.

Adventure 2 seilte i over 4000 km på den siste etappen av sine reiser.

Deres første leketøyseilbåt, Adventure, krysset Nordsjøen og Atlanterhavet, og i oktober 2019 fikk de en Guinness verdensrekord for den lengste avstanden til sjøs i en lekebåt.

Med den opprinnelige Adventure-trackeren som stengte utenfor Barbados-kysten, uberørt, opprettet de Adventure 2 som satte kursen mot havet på Normand Installer, et offshore-støttefartøy for sin jomfrutur i september i fjor.

Adventure 2 begynte sin siste reise utenfor kysten av Guyana.
Adventure 2 begynte sin siste reise utenfor kysten av Guyana.

Det som fulgte var en katt- og musjakt over Karibia med Adventure 2 som levde opp til navnet.

Advernture 2 ble lansert 60 miles nord for Guyana på samme spor som den opprinnelige Adverture, og seilte 4000 km vest over det karibiske hav, og overlevde to orkaner og et jordskjelv under vann i løpet av sin fire måneders odyssey.

Når de nærmet seg Honduras i begynnelsen av desember, tvang vindene båten til å gå av land ved en avsidesliggende lagune i Honduras jungel, og begynte dermed et søk for å finne den.

Eventyr 2 seilte rundt kysten av Sør-Amerika og inn i det karibiske hav før det strandet i Honduras.
Eventyr 2 seilte rundt kysten av Sør-Amerika og inn i det karibiske hav før det strandet i Honduras.

Takket være innsatsen fra lokalbefolkningen i Brus Lagoona ble skipet endelig lokalisert og overlevert til offiserer fra Honduras marin.

Etter noe reparasjonsarbeid ble skipet brakt til Guanaja, en øy besøkt av Columbus i 1502, hvor den vil starte på sin siste reise, som kan se den på vei mot Cuba og muligens til og med Florida gitt de rette tidevannsforholdene.

Lokalbefolkningen i Honduras lokaliserte skipet.
Lokalbefolkningen i Honduras lokaliserte skipet.

Papa Mac Ferguson forklarte: “Vi er nesten tilbake fra eventyret vårt.

“Vår takk til alle som har vært involvert i arbeidet med å få Adventure 2 tilbake på vannet igjen.

«Selvfølgelig en spesiell takk til Coast Foundation for deres første hjelp til å få Adventure 2 i gang i fjor, og vi kan ikke vente med å se hvor skipet vårt tar neste etappe.»

READ  Studioet bak NFT-spillet begjærer seg konkurs etter å ha tapt nesten en million dollar i kryptovaluta.

Oppgraderinger finner du på skipet via www.facebook.com/tdajp/

For flere år siden opprettet foreldrene til Ollie og Harry en liste over oppnåelige opplevelser for de to unge mennene, som igjen raskt vokste til 500.

Dette har inkludert alt fra å ta et utendørs bad, bygge en gigantisk katapult, sende en LEGO-figur i verdensrommet og mumifisere en fisk til å lete etter meteoritter, spise Surstomming (gjæret sild) og til og med etablere et eget uavhengig land, Kingdom of Ce ..

Men det var deres søken etter å skyte en lekebåt i sjøen som ga dem verdensomspennende anerkjennelse.

I mai 2017 hjalp barna, med noen få foreldre, til å bruke et Playmobil-piratskip de kalte Adventure for å fullføre en av oppgavene på listen deres.

Etter å ha gjort den lufttett, ble krukken dumpet i nærheten av Peterhead med en melding i en flaske med barnas kontaktinformasjon.

Han krysset behørig Nordsjøen og ble funnet av et par på nordvestkysten av Jylland, nær Hanstholm, etter en kryssing på 390 kilometer.

Etter en relansering dukket det opp i et tre på den svenske kysten, hvor den søkende også kontaktet guttene og foretok mindre reparasjoner før han relanserte skipet på sine reiser.

Den ble deretter oppdaget utenfor kysten av Sør-Norge av et bevaringsskip, hvor den ble funnet i nærheten av Vesteroy av besetningsmedlem Haakon Braathu Haaverstad fra National Conservation Authority.

Etter at norsk presse, britiske nasjonale aviser og til og med internasjonale seilmedier tok opp historien, ble det gitt et nytt tilbud på et eventyr utenfor Skandinavia.

Kaptein Clas Jagdum, kaptein på den internasjonalt anerkjente norske tremastede seilbåt Christian Radich, som er en fast deltaker i Tall Ships regattaer og dukket opp på BBC TV på 1970-tallet på The Ondein Line, tilbød seg å ta båten videre. din neste tur – til øyene i Kapp Verde.

READ  Hvorfor er iPhone-ladekabler så skjøre?

Skipet ble sjøsatt utenfor kysten av Mauritania og tilbrakte mange uker på å reise vest over Atlanterhavet, og nesten nådde land i nordkysten av Sør-Amerika før tidevannsstrømmer førte det mot Bardados, hvor historien om Adventure 2 begynte.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *