Det brasilianske gruveselskapet samtykker i å betale 7 milliarder dollar for sammenbruddet som drepte 272 mennesker Brasil

Vail, et brasiliansk gruveselskap, har avtalt å betale 7 milliarder dollar i erstatning for sammenbruddet av en dødelig demning som drepte 272 mennesker.

Bromadinho-katastrofen, 25. januar 2019, regnes som en av de verste miljøkatastrofer i brasiliansk historie.

Etter middagstid den dagen forårsaket en plutselig kollaps av Tiling Dam at giftige strømmer av gruvedrift blåste opp til 80 km / t over den landlige lommen i staten Minas Gerais. Svelger alt i veien. Mange av de omkomne var Vail-ansatte, og 11 av ofrene ble aldri funnet.

Torsdag, to år senere, kunngjorde Roma Jima, guvernøren i Minas Gerais, at Vail hadde avtalt å betale staten 37,68 milliarder dollar (b 5 milliarder kroner / milliarder 7 milliarder dollar) i det den kalte «Latin-Amerikas største kompensasjonspakke.»

«Vi gjorde det!» Jima Tweetet, Oppgjøret på flere milliarder dollar påvirker ikke kriminelle eller sivile krav knyttet til menneskelige og miljømessige kostnader ved sammenbruddet.

«Vi kan ikke endre fortiden, men vi kan forbedre fremtiden,» la Jima til.

I en uttalelse sa Vale-sjef Eduardo Bartolomeo: “Vail er forpliktet til å fullstendig reparere og reparere skadene forårsaket av tragedien i Bromadinho, og vi bidrar i økende grad til fremdriften og utviklingen av samfunnene vi opererer i.

«Vi vet at vi har arbeid å gjøre, og vi er forpliktet til det,» la Bartholomew til.

Avtalen sies å være mindre enn det Minas Jerois på 54 milliarder dollar krevde fra Veli i forbindelse med katastrofen i Bromadinho, hjem til rundt 40.000 mennesker sørvest for delstatshovedstaden, Belo Horizonte.

Men Jima sa at midlene vil bidra til å reparere den lokale økonomien og miljøet som er berørt av gruvekatastrofen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *