«Det er en gal historie»: En kvinne som trodde hun hadde en vanlig kinesisk vase solgt for 9 millioner euro

Eieren av en kinesisk vase som opprinnelig ble estimert til høyest 2000 euro så prisen stige til mer enn 9 millioner euro på auksjon, fikk auksjonshuset vite på lørdag.

Vasen ble presentert av Osennet-huset i Fontainebleau, nær Paris, i en samling møbler og diverse kunstgjenstander.

En selger bosatt i et fransk oversjøisk territorium, «En dame som arvet vasen fra sin mor, en stor parisisk samler i forrige århundre.«, forklarte Osenat-direktør for kunstobjekter Cédric Laborde til AFP.

Gjenstanden var en del av eiendelene som selgers mor etterlot seg da hun døde i leiligheten hennes i Saint-Briac-sur-Mer på Bretagnekysten.

Selger»Det var så langt unna at hun ikke engang så vasen, og hun tok den med til Paris. Det er en gal historie«, sa auksjonarius Jean-Pierre Osenat.

Denne Tianqiuping-vasen, i blått og hvitt porselen og polykrom emalje, med tegninger av drager og skyer, måler 54 cm høy og 40 cm i diameter.

Anslått av eksperter til mellom 1.500 og 2.000 euro, vant den auksjonen for 7,7 millioner euro, noe som betyr at prisen – inkludert kostnader – var 9,121 millioner euro.

Hele spørsmålet er når det kommer fra. Hvis det tilhører det 20. århundre, konkluderer eksperter, er gjenstanden relativt ordinær. Hvis det er fra 1700-tallet, er det et svært sjeldent stykke, som rettferdiggjør kjøpesummen.

«Fra det øyeblikket vi gjorde listen offentlig, så vi mye bevegelse: Kinesere kom for å se kruset, flere av dem. Eksperten sa at han tror han ikke er for gammel«, påpekte Mr. Laborde.

Salget resulterte i en budkrig mellom 20 og 30 budgivere, de fleste på telefon og noen få i lokalet.

READ  Krig i Ukraina: USA avslører to globale planer om å sende militærteknologi til Russland

Kjøperen er kinesisk. «Kineserne brenner for sin historie og er stolte av å gjenopplive sin arv. Jeg synes denne vasen ikke skal skjules, men bør vises på et museum«, i henhold til strukturen til auksjonshuset.

Når det gjelder selgeren, var han lamslått av nyheten. «Hun solgte den sannsynligvis i en lokal antikvitetsbutikk. Det er en flott historie for denne kvinnen, for min virksomhet og for prinsippet om offentlig salg.«, understreket Mr. Laborde.


©ORSENAT

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *