Det er ingen avgjørende bevis for at Russland planlegger å bruke taktiske atombomber


Direktøren for CIA, Bill Burns, sa lørdag at CIA, USAs ledende etterretningsbyrå, ikke så Russland forberede seg på å bruke taktiske atomvåpen i konflikten i Ukraina.

– På dette tidspunktet ser vi ingen avgjørende bevis på at Russland, som en etterretningstjeneste, forbereder seg på å utplassere eller bruke taktiske atomvåpen, sa han på en konferanse arrangert av Financial Times.

«Basert på krigsrapportene vi har hørt fra russiske ledere (…), kan vi ikke ta lett på denne muligheten,» la han til, og la til at selskapet hans var «veldig fokusert» på saken.

Da invasjonen av Ukraina begynte 24. februar, satte Russland sine forsvarsstyrker, inkludert sine atomvåpen, i høy beredskap. Vladimir Putin kom også med subtile indirekte trusler om at han var klar til å bruke disse taktiske atomvåpnene.

Den russiske presidenten har lovet en «rask og lynende» reaksjon i tilfelle ekstern intervensjon i konflikten.

Russland har en rekke taktiske atomvåpen som er mindre kraftige enn Hiroshima-bomben, og i henhold til dets «rise-and-fall»-prinsipp må et lavdrevet atomvåpen først brukes for å gjenvinne fordelene under en rutinekonflikt. Vest.

READ  Fransk lovgivende valg: Oversjøiske pro-Macron-ledere fjerner Manuel Valls og forlater Twitter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *