«Det er skandaløst!»: François er rasende. TotalEnergies på sin side belaster eiere av solcellepaneler

Belgiere som har investert i solcellepaneler har ikke blitt spart for de høye energikostnadene. Konkret snakket vi med deg i slutten av august om 40 000 kunder hos Mega-leverandører. Selskapet hadde tatt en fast månedlig sats for «forvaltningskostnader». Andre leverandører har fulgt denne tilnærmingen.

> Luke, en av Megas kunder, er spesielt sint etter å ha mottatt et brev som informerer ham om at han vil bli belastet for en månedlig pakke med solcellepaneler ved kontraktsfornyelse.

Den tredje ressursen pålegger tillegg

I begynnelsen av november kontaktet François redaksjonen vår via den oransje varslingsknappen for å informere oss om at TotalEnergies også hadde annonsert ekstra kostnader. Med Octa + og Mega er det allerede den tredje leverandøren som tar en slik beslutning, noe som opprører eierne av disse installasjonene (som en påminnelse, Wallonia har 250 000 eiere av solcellepaneler, Flandern har 600 000 og Brussel har 13 000).

«Total Energy, hvis fortjeneste går opp i flere titalls milliarder, gjør det samme ved å innføre en ny skatt. 5 euro per kilowatt i den nye november 2022-tariffen. Det er skandaløst!»François skrev.

Kosttilskudd er for tiden av bekymring for nye kunder som får tilgang til TotalEnergies fra denne måneden. Fra april 2023 vil de være underlagt et tillegg på €5 per kVA (kVA). Dette representerer omtrent € 300 per år for en mellomstor installasjon og opptil € 600 for større installasjoner.

For å lære mer om årsakene til denne økningen og kundene som ble berørt, tok vi kontakt med Tom Clairbot, en talsperson for TotalEnergies.

Hvem er egentlig berørt av denne pakken? «Bare forbrukere styrt av et kompensasjonssystem er bekymret. Kunder som drar nytte av injeksjonstariffen er ikke bekymret. Kompensasjonsmottakerne er: I Wallonia, alle forbrukere uansett type måler (opp-ned-løp eller smartmåler). I Flandern , alle forbrukere som De har ikke smartmåler eller toveismåler I Brussel får ingen kunder kompensasjon. sier Tom Clairbotte.

READ  Regjeringen kunngjør en ny belønning på 1.000 euro: her er hvem den kan angå

Hva betyr økningen i denne pakken for kundene?

«Den faste satsen brukt av TotalEnergies er €5,30 (mva) per måned per kilovolt-ampere (kVA) installert for kompensasjonskunder som har abonnert på strømtilbudet fra november 2022. Nye kunder som drar nytte av tariffinnsprøytningen bryr seg ikke om dette måle,» sier talspersonen. «TotalEnergies-kunder som har registrert seg for et tilbud før november 2022, uavhengig av målertype, i kompensasjon eller injeksjonstariff, blir ikke berørt av dette tiltaket i 12 måneder fra fornyelsesdatoen.»

Hvor mye koster denne pakken Er det definert?

«Den faste prisen på € 5,30 er satt for prislappen for november 2022. For en gjennomsnittlig solcelleinstallasjon på 3,5 kVA, representerer dette en kostnad på € 222 per år for kompensasjon. Vi setter dette beløpet for å håndtere kostnadene ved ubalanse, men ved å sette På et minimum, for å opprettholde den økonomiske interessen til et solcelleanlegg, forblir avkastningen på investeringen i gjennomsnitt rundt 4-5 år. Tom Clairbotte forklarer.

Beløpet vil variere hver måned, akkurat som de andre komponentene i takstkortet. «Utviklingen av engangsbeløpet vil tillate oss å alltid holde oss så nær markedsutviklingen som mulig, samtidig som vi opprettholder vår konkurransedyktige tilnærming til beregningen,» TotalEnergies advarer.

Igjen, en kniv i kontrakten

På den annen sideASBL Don’t Touch My Greens ble ikke overrasket da de fikk vite om disse nye prisene. «Vi visste allerede at den tredje operatøren sannsynligvis ville være TotalEnergies, og det er i flere uker,» sa han. Svar til Regis François, foreningens president.

«Så langt har det bare vært leverandører som produserer så lite, som bruker denne berømte budsjetttariffen. Octa+ begynte å få ballen til å rulle og så kom Mega med en tariff. Nå er det TotalEnergies. Det er helt klart at dette er noe vi kan beklager bare spesielt Og at de har vanskelig for å rettferdiggjøre hvor mye prisen de spør om og hvor den kommer fra. Dette er igjen kniven i kontrakten Vi beklager mangelen på politisk reaksjon på vallonsk nivå gitt at regjeringen vet godt at denne tariffen ble satt inn for å prøve å komme seg rundt baklengsmåleren og kompensasjonen.

Når det gjelder beslutningen om å bruke tillegget på nye kunder, synes Regis François det er «rart». «Hvorfor bruker Total denne prisen kun på nye kunder? Da jeg spurte dem, fortalte de meg at for øyeblikket er ikke deres eksisterende kunder berørt ennå. Tydeligvis hørtes «ikke ennå» allerede skumle ut for meg. I dag bruker de den satsen på nye kunder. De sender beskjeden om at de ikke lenger ønsker å være partnere med eierne av solcellepanelene de ønsker å bli kunder med.. Budskapet er klart. Jeg oppfordrer de solcellepaneleierne og deres familier, som ikke har paneler ennå, til å velge andre energileverandører som respekterer deres kunder og folk som produserer grønn energi.»

Regis François svarer på spørsmålet om installasjonen av solcellepaneler er mindre interessant og mindre interessant: «Fordelene består, sammen med de høyere energiprisene selvfølgelig. Panelinstallasjon er fortsatt et problem for energiuavhengighet, energiregninger eller for planeten. Det er fortsatt interessant, men det er mengden av skjulte kostnader som legges til måned for måned som legger en demper på markedet. Det er uheldig fordi vi oppfordrer folk til å kvitte seg med russisk gass og Qatar-gass for å produsere vår energi på vår egen jord. Folk anstrenger seg, legger flere tusen euro på saldoen, og til slutt blir de slått av energileverandører som tar i bruk tilleggsavgifter.

Test-Achats fordømmer denne praksisen

READ  Norges Telenor reiser årlig prognose når de asiatiske markedene utvides

Forbrukervernorganisasjonen, Test-Achats, beklager denne typen praksis,»I en sammenheng, basert på augustpriser, overstiger strømregningen 2000 euro per årsa talskvinne Julie Freer i slutten av august Test-Achats, som brukes til å oppmuntre forbrukere til å installere solcellepaneler, beklager handlingen:Her har vi en årlig tilleggsavgift på rundt €720, som er veldig langt fra å være anekdotisk, så dessverre kan vi selvsagt bare beklage denne ekstra kostnaden for eiere av PV-panelerla hun til.

Er denne praksisen lovlig? Ja, men det er betingelser:På tidspunktet for kontraktfornyelse vil denne tilleggskostnaden gjelde og fra tidspunktet for kontraktfornyelse (leverandør) De informerer tydelig kundene sine om denne endringen, og fra et juridisk synspunkt er det dessverre ingenting å klage påJulie Freer forklarte. I begynnelsen av året belastet OCTA + tilleggskostnaden under kontrakten, som Test-Achats svarte på. Det er også åpnet etterforskning i økonomikontrollen.

Det er den nye plattformen for styring av solcellepaneler som ifølge Mega rettferdiggjør denne merkostnaden. En unnskyldning som Test-Achat ikke ser på som legitim: «Den nye plattformen gjør det lettere å differensiere kostnadene for nettet for kunder som eier solcellepaneler, sammenlignet med de som ikke har det. Det er sant at tidligere betalte folk som ikke hadde solcellepaneler forholdsmessig mer enn de som hadde.»Julie Freer forklarte. «Nå endres ikke den totale budsjettkostnaden for leverandøren, og derfor er det ikke legitimt å øke kostnadene på solcellepaneler uten å redusere det for kunder som ikke har det.sa taleren.

Test-Achats råder forbrukere til å bytte leverandør: «Vi vet nå at flertallet av leverandørene ikke praktiserer denne tilleggskostnaden. Enkelt sagt, vær veldig forsiktig med å gjøre dette så nært pekersetningen, ellers risikerer du å miste produksjonen du allerede har laget.konkluderte Julie Farre.

READ  Energipriser i stratosfæren: ved CPAS finner vi nå ... arbeidere og pensjonister

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *