– Det føles nesten ikke ekte – VG

Herning / OSLO (VG) (Frankrike – Norge 20–22) Norge vant sitt åttende EM-gull etter en thriller mot Frankrike.

Publisert:

Tårene i boksen ble erstattet med gledestårer fra det endelige tapet for Frankrike under verdensmesterskapet i 2017. Etter en dramatisk andre runde vant Norge sitt åttende EM-gull i Danmark. Etter to mesterskap på rad uten medalje.

– Det er veldig følsomt. På vei tilbake har det vært en tøff og bratt vei for meg. Nora Mark sier etter kampen at jeg måtte grave dypere enn jeg trodde, og at jeg kunne spille håndball og en EM-finale mye.

– Dette er helt usant, sier Mark.

Se høydepunktene i konkurransen:

Han spilte sitt første mesterskap siden finalen mot Frankrike for tre år siden. Etter det drømte hun om en lang skade. Da han kom tilbake, ble han den høyest scorende spilleren ved EM.

– Jeg føler meg ikke nesten ekte at jeg er scoreren høyest her. Jeg er så stolt og vil takke de som hjalp meg underveis. Å stå her nå er helt urealistisk. Vi gjenvinner tronen, fortsetter hun.

Uttrykket “mesterskapet vunnet i forsvaret” kom til sin rett da Norge vant gull. Etter en god start tok de en firemålsledelse til pause. Norge lukket seg bak og det var en fin Silje Solberg helt bakerst, som frustrerte de franske jentene.

I andre omgang var det den avgjørende faktoren – fordi håndballkvinnene slet med tall i angrepet. I første kvartal scoret Norge bare to mål. I lang tid så det ut til å være på vei mot et fullstendig sammenbrudd. Med ti minutter igjen utlignet Frankrike – og resultatet ble en thriller.

READ  Prinsesse Martha Louise av Norge giftet seg med en sjaman

– Dette er helt fantastisk. Det var så spesielt da vi bodde sammen i fire uker og var i denne boblen. Da er det mye følelser og spenning samtidig. Det gir meg så mye glede at vi vinner nå, sier Oftel, mens han reiser rett til kjæresten og Keel-spilleren Rune Tomke i Tyskland for å feire gullet.

Les mer

Folkparson: Super-Silje brøt Frankrike igjen

Lagene fulgte hverandre og ga Mark Norge nytt håp med et langskudd i tverrliggeren. Med to minutter igjen la Sanna Solberg Norge foran med to mål – da klarte Norge å holde Frankrike bak seg. Til slutt endte det 22-20 – Og Silje Solberg ble tildelt ti tusen premier på VG Børs.

– Det var utrolig. Jeg likte den gode hjelpen fra sikkerheten. Solberg, som kom til Danmark for fire uker siden, sier at jeg aldri hadde forestilt meg dette.

– Silje vil være helt viktig for oss og det fascinerer meg veldig, sier Aftdel.

Siden starten i 1994 har Norge spilt sin 11. finale på bare 14 EM-finaler. Før årets finale ble håndballkvinnene oppført med syv EM-titler – men for to år siden endte Norge på femte plass ved EM i Frankrike.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *