det franske videospillmarkedet genererer 5,6 milliarder euro

Det franske videospillmarkedet er i toppform. Hvis 2020 allerede var et rekordår, 2021 fortsatte å se markedet vokse i vårt territorium. Mangelen på konsoller knyttet til spenninger rundt halvledere har ikke svekket de utmerkede resultatene for året som nettopp er over. 5,6 milliarder euro ble generert i 2021.

Maskinvaresalget øker med 22 %

Det er klart at for videospillindustrien, epidemien var en sann gave fra himmelen. Etter et utmerket år 2020 preget av helsekrisen, fortsatte markedet å vokse i 2021 og nådde 5600 millioner euro. en økning på 1,6 % sammenlignet med året før og en historisk rekord. Enda mer imponerende: Mellom 2019 og 2021 økte det totale salget av maskinvare (PC og konsoller), spill og tilbehør med 13,5 % ifølge forhold fra Software Publishers Union (selg).

Inntekter fra det franske videospillmarkedet. Bilde: Selg

Om dette emnet spesifiserer Julie Chalmette, president for Sell, det «2020 hadde vært et ekstraordinært år, men spesielt på grunn av konteksten. Denne veksten, bekreftet i 2021, er en reell underliggende trend. Franskmennene har aldri spilt så mye.». Det skal sies at de to siste årene har vært det preget av ankomsten av nye konsoller. Inkludert PlayStation 5 og Xbox Series. Dette er nettopp veksten i segmentet «maskinvare» (1 766 millioner euro, det vil si en vekst på 22 % på ett år) som gjør at det franske videospillmarkedet kan finne seg selv i denne utmerkede dynamikken.

Fordeling av maskinvare- og programvaresalg i 2021. Bilde: Selg

Franske videospill gjør det bra

Overraskende nok er spillsalg 11 % mindre i 2021. Det må sies at året 2020 hadde vært historisk. Under påvirkning av de forskjellige innesperringene hadde franskmennene ønsket å utruste seg for ikke å kjede seg. Denne trenden avtok litt i 2021. Avisen fikk tilbake rettighetene. Dessuten var det færre høydepunkter når det gjelder utgivelser. Forlagene har møtt store vanskeligheter, «med lanseringsforsinkelser eller omorganisering av utstyr midt i en pandemi».

Som alltid dominerte FIFA salget i 2021. 1,592 millioner eksemplarer av den nyeste versjonen av det berømte videospillet har bestått. Bemerkelsesverdig er også gjennombruddet til Nintendo Switch-konsollen, som klarte å plassere 9 spill på topp 20. Vi fant spesielt Pokémon Sparkling Diamond og Pokémon Sparkling Pearl. Mobilspillet anklager en liten nedgang på 1 % til 1.411 millioner euro. Det er nå (litt) overgått av PC-økosystemet, som genererte 1.492 millioner euro (+5 % i år 2021).

READ  Black Friday Steam 2021, de beste spilltilbudene - B Breakfastlip

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *