Det kriserammede selskapet Hurtigruten selger eiendom på Svalbard

Hurtigruten har i mange år betydelig konsolidert sin tilstedeværelse i den fjerne nordlige øygruppen og eier i dag mange hoteller, kontorbygg, leiligheter og butikker i den lokale byen Longyearbyen. Eiendomsutvikling har gått hånd i hånd med den eksplosive veksten i arktisk turisme.

I 2019 var det 166 000 overnattinger på lokale hoteller, en økning på nesten 40 000 netter på fire år. Tall Fra Norge viser statistikken. Antallet utflukturister samme år nådde nesten 20 000 og tradisjonelle cruiseturister – nesten 50 000.

Cruiseskip på Svalbard. Foto: Atlee Stalisen

Et stort antall besøkende ble introdusert av hurtigruteskip, hotellpersonale og personell for opplevelsesturisme.

Siden 2019 har den innenlandske turistnæringen imidlertid kollapset i kjølvannet av pandemien, og Hurtigruten har mistet milliarder i inntekt.

Det rapporteres nå at selskapet har samlet milliarder av kroner i gjeld. Cruise- og eventyrselskapet eies av det britiske private equity-selskapet TDR Capital.

Annonser

Denne uken kunngjorde Hurtigruten at de selger alle eierandeler i skjærgården til Store Norske, det statlige selskapet som driver den siste gjenværende kullgruven i området.

Ifølge selskapene har avtalen vært under forberedelse i årevis og har ingenting med epidemien og den lokale turismekrisen å gjøre.

– Kommersiell eiendom er et prioritert område for oss, og vi har alltid ønsket å kjøpe Hurtigruten-bygninger på Svalbard, sier Jan Morten Irtsas, leder for Norsk Store. uttalelse.

“Dette er en spennende og kommersiell investering som passer perfekt med vår nåværende virksomhet,” legger Irtsas til. Avtalen inkluderer om lag 40 000 kvadratmeter eiendom.

Funken Lodge i Longyearbyen var til nå eid av Hurtigruten. Foto: Atlee Stalisen

Hurtigruten ville fortsette å administrere hoteller og turistbygninger. En del av avtalen er en 30-årig samarbeidsavtale om reiselivsutvikling.

READ  Indonesia håper å få økt støtte fra Norge

I følge Hurtigrutens administrerende direktør Daniel Skjeldam har flere selskaper nylig vist interesse for hotell og eiendommer på Svalbard. Men han mener Store Norske er den perfekte velgjøreren.

“Svalbard er et viktig reisemål for oss, og vi har et tidløst perspektiv på investeringene våre, så det var viktig for oss å finne en ideell partner som kunne bli med på vår langsiktige utvikling av turisme og Svalbardsamfunnet,” Sier.

Han fastholder at Hurtigruten nå fullt ut kan vie seg til å utvikle opplevelsesturisme i området.

“Nå som vi har overført eiendomsforvaltning til en profesjonell eiendomsutvikler, kan vi fokusere på det vi vet best: å skape unike opplevelser gjennom året med flere helårsjobber på Svalbard,” sier han.

Avtalen er verdt 690 millioner kroner (69 millioner euro) og inkluderer 105 millioner kroner (10,5 millioner euro) under forutsetning av at Hurtigruten når hotellets vekstmål.

Longyearbyen ble inntil nylig kontrollert av Store Norske og kullgruveindustrien. Foto: Atlee Stalisen

Svalbard-skjærgården ligger strategisk i Nord-Atlanteren, og mange eksperter frykter at selskaper knyttet til statlige interesser fra land som Kina kan prøve å få kontroll over eiendommen.

I 2014 sa den kinesiske milliardæren og forretningsmannen Huang Nobu at han ville by på en privat eiendom på 218 kvadratkilometer nær Longyearbyen, og at han hadde til hensikt å bygge et feriested for kinesiske turister på stedet.

Den norske regjeringen stoppet dette anskaffelsesforsøket, og brukte en stor sum penger på eiendommen.

Mange eksperter frykter at Hurtigrutens eiendommer kan være gjenstand for lignende kinesisk interesse. i en stang Per Arne Tuttland, forfatter og ekspert på Svalbard publisert tidligere i år, har advart om Kinas beslag av Hurtigrutens eiendeler i regionen.

READ  Hunter Report er et fyrtårn i kampanjen

I sin spalte skriver Tuttland: “Som en tryllestav vil de kontrollere det største selskapet på Svalbard og nøkkelen til Norges investeringer i regionen, turistnæringen og en stor del av lokale eierandeler.”

Forfatteren argumenterer for at Kina vil få en unik plattform for sine arktiske ambisjoner.

Totland anbefalte bestemt løsningen som nå lå på bordet – anskaffelsen av Hurtigrutens eiendom av den statskontrollerte Norske-butikken.

Den konkluderer med at “for å forhindre undergraving av norsk suverenitet på Svalbard, må norske myndigheter stoppe politisk motivert anskaffelse av innenlandske selskaper fra utenlandske land.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *