Det norske laget reviderer sine pre-season planer

Tvunget til å bytte spillested for de siste forberedelsesløpene, forteller det norske lagets trener, Siegfried Masset, om snøproblemet om høsten.

Nordmennene Dessuten bør den tilpasses snøforholdene nærmere bestemt Vinteren nærmer seg. Tradisjonelt oppsatt i Sjusjøen, løpene Forsesongen i Norge (Neste 12. og 13. november) Etter hvert overført til Lillehammer. De beste snødekte bakkene viste seg i andre etasje, mens mengden tilbakeholdt snø var utilstrekkelig i første. » Det er fortsatt snø der ute, og de vil spre seg gjennom uken og løpene vil finne sted,» forklarte han denne torsdagen. Siegfried Masset, Den franske treneren er sjefen for det norske laget.

Endring i plan Skandinavisk klan, Som alle andre skiskytterland, krever det litt tilvenning. drom, Siegfried Masset Heretter vil periodene være kjent Produkt høst Hvert år blir mer og mer usikkert: «Vi vet nå at hver reise er imaginær. Begynnelsen av sesongen er alltid knyttet til klimatiske forhold. Hvis det snør litt tidligere, er du heldig, isbreene er farbare og gode. Og hvisHan Nei, dessverre kansellerer den innsatsene. Det er alltid et løp. Men fremfor alt, spesielt stedene for skiskyting og organisert med disse organisasjonene Snøoppdrett«.

En vanskelig ligning

De Snøoppdrett Nøyaktig. Teknikeren til det norske teamet tar opp et annet problem i denne forbindelse. Denne snøbevaringsteknikken, som består i å holde den hele sommeren for å resirkulere den om høsten, møter også andre problemer: «I Norge hadde strømprisene steget i fjor allerede før krisen i Ukraina, konstaterer Siegfried. Masset. Det er på grunn av denne grunnen Sjusjoen Det produseres ikke is i inneværende periode fordi kostnaden for elektrisitet er for høy til å produsere noen. Så de kunne ikke lage den planlagte snøhaugen denne sesongen”.

READ  Skottland og Norge kommer til finalen i World Mixed Doubles Curling Championship

En vanskelighet stasjonene står overfor skyldes den kontinuerlige energikrisen. – Lagring av snø vil være et reelt problem for arrangører som vet at strømpriser og vanntilgjengelighet henger sammen. Det blir en vanskelig ligning», bekymrer den tidligere treneren for det franske skiskytterlaget. Før du fortsetter: «Egentlig er situasjonen annerledes i Norge sammenlignet med Frankrike. I Frankrike bygges vannreserver med reservoarer, som er en del av landutvikling og fungerer godt. I Norge er de fleste innsjøer og magasiner naturlige. Så vi kan bare stole på strømprisen. Dette betyr at du trenger mer kraft og elektrisk kapasitet for å lage is. Så nordmenn er utsatt for svingninger i strømprisene, så det er veldig komplisert.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *