Det norske oljeselskapet Equinor fullfører utgangen av oljesanden ved å selge aksjer i Athabasca Oil

Calgary – Den norske oljegiganten Equinor ASA sa at de har fullført sin utgang fra den kanadiske oljesanden ved å selge en eierandel på 18,8 prosent i oljeprodusenten Athabasca Oil Corp. den kjøpte for tre år siden.

Det norske selskapet Stavanger, tidligere kjent som Statoil, sier at det tirsdag solgte 100 millioner aksjer i det Calgary-baserte selskapet for 18 cent per aksje, eller 18 millioner dollar.

Aksjene stengte til $ 1,66 per aksje 31. januar 2017, dagen for fullføringen av salget av Statoil av Leismer termiske oljesandprosjekt og det foreslåtte North Alberta oljesandprosjektet for aksjer, $ 435 millioner i kontanter og opptil $ 250 millioner. Mer om potensielle betalinger basert på fremtidige oljepriser.

Aksjesalget kommer en uke etter at Equinor kunngjorde at de stengte Calgary-kontoret i sentrum og flyttet personalet til St. Johns, NL, for bedre å fokusere på østkysten. Flyttingen forventes å redusere rundt 30 prosent av sine 120 kanadiske ansatte i både St. John og Calgary.

Det sa også at det ikke lenger ville evaluere sysselsettingsmuligheter i Canadas energibransje på land.

Equinor er operatør av syv funn utenfor kysten av Newfoundland og har operasjonelle interesser i Terra Nova, Hebron og Hibernia-prosjektene produsert der.

READ  Transport, distribusjon og postdistribusjon: Hvilke sektorer ble berørt av mandagens nasjonale streik?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *