Det norske oljeselskapet Equinor supplerte oljeutgangen ved å selge Athabasca Oil-aksjer

Den norske oljegiganten Equinor ASA sa at de har fullført sin utgang fra kanadisk oljesand ved å selge en eierandel på 18,8 prosent i Athabasca Oil Corp. Det fikk jeg for tre år siden.

Det norske selskapet Stavanger, tidligere kjent som Statoil, sier at det tirsdag solgte 100 millioner aksjer i det Calgary-baserte selskapet for 18 cent per aksje, eller 18 millioner dollar.

Aksjene stengte til $ 1,66 en aksje 31. januar 2017, dagen for fullføringen av salget av Statoil av Leismer termiske oljeprosjekt og det foreslåtte oljelandsprosjektet i North Alberta i bytte for aksjer, $ 435 millioner i kontanter og opp til ytterligere $ 250 millioner i potensielle betalinger basert på oljeprisen. Framtid.

Aksjesalget kommer en uke etter at Equinor kunngjorde at de stengte Calgary-kontoret i sentrum og flyttet personalet til St. Johns, NL, for bedre å fokusere på østkysten. Flyttingen forventes å redusere rundt 30 prosent av sine 120 kanadiske ansatte i både St. John og Calgary.

Det sa også at det ikke lenger ville evaluere sysselsettingsmuligheter i Canadas energibransje på land.

Equinor er operatør av syv funn utenfor kysten av Newfoundland og har operasjonelle interesser i Terra Nova, Hebron og Hibernia-prosjektene produsert der.

Talsmann Eric Haaland sa: «Vi kan bekrefte at Equinor har solgt hele oppkjøpet av Athabasca, til sammen 100 millioner aksjer … Equinor har ingen andre interesser i den kanadiske oljesanden.»

© 2021 The Canadian Press

READ  NOR vs LUX, ECC T10 Dream11 Prediction Today: Fantasy Cricket Tips for Norge vs Luxembourg kamp

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *