Det norske parlamentet ble rammet av et ‘stort og avansert’ cyberangrep

Parlamentets høyttaler Don Wilhelmson sa til NRK, statlig kringkaster i Trune, at angrepet var “større og mer avansert enn det som ble sett om høsten.”

“Trusselbildet endres raskt og øker. Det viser også at et slikt angrep kan påvirke våre demokratiske prosesser,” sa han og la til at angrepet var mer alvorlig enn det var før årets parlamentsvalg.

Parlamentarisk direktør Marion Andreassen slo fast at dataene var lastet ned, men at det ennå ikke var kommet et “fullstendig syn på situasjonen”. – Situasjonen er ikke klar på dette stadiet, og vi vet ikke full skadeomfang, sa Andreassen i en uttalelse.

Stortinget, eller Stortingt, som klaget til politiet, sa at det ikke hadde bestemt kilden, og at det ikke var bevis som knyttet angrepet til det forrige angrepet, som norsk etterretning hadde kommet fra Russland.

I september kunngjorde parlamentet at det var målet for et “storstilt” datamaskinaffekt som tillot kriminelle å bryte e-postene til noen parlamentsmedlemmer og ansatte.

Oslo-regjeringen har åpent kalt Russland som kilden til angrepet, og siterer fingeravtrykkene til en hacker-gruppe fancy bjørner (eller APT28-er) mistenkt for å ha lenker til GRUs militære etterretningsbyrå.

READ  Annie Through War Energy kunngjør New Oil Discovery Offshore Norway

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *