Det norske selskapet Awilco har til hensikt å starte offshore vindtjenester

av

Sjøfartsdirektør


03-02-2021 05:36:42

Som ytterligere bevis på de nye mulighetene som er tenkt i havvindsektoren, sies det populære norske rederiet Awilco å forberede seg på å komme inn i sektoren. Rapporter fra Norge sier at Awilhelmsen-divisjonen forbereder seg på å lansere et nytt vedlikeholds- og servicevirksomhet rettet mot offshore vindsektoren.

Awilco vil etablere et nytt selskap kalt Integrated Wind Solutions som sies å bestille en flåte med nybygg- og driftsskip ifølge analytikere hos Clarkson Platou Securities. Det norske mediebyrået Finansavisen bekreftet rapporter om at selskapet vil bygge en flåte med skip for å frakte folk til vindparkfelt i tillegg til å tilby vedlikeholdstjenester.

Det rapporteres at de første nye servicefartøyene allerede er på bestilling i Kina som skal leveres i 2023. Awilco antas også å ha opsjoner for så mange som fire andre skip fra kinesiske skipsbyggere.

Ytterligere bekreftelse på Wilhelmsens overgang til vindsektoren kom på selskapets nye konsernsjefs LinkedIn-konto. Lars-Henrik Q. Røren, som for tiden leder aksjedriften i det norske finansselskapet Formuesforvaltning, kunngjorde den nye virksomheten. Han skriver i sin profil, “1. april vil jeg ta en ny stilling som administrerende direktør i Offshore Wind Energy Services, 100% eid av AWilhelmsen (Awilco). En spennende reise venter på deg. Følg med.”

Familien Wilhelmsen har dype røtter i skipsfartsindustrien helt tilbake til 1939. Selskapet eier og driver skip innen de forskjellige skipsfarts- og offshore-sektorene, inkludert vellykkede investeringer i tankskip, cruiseskip og oljeservicesektor. I dag fokuserer Oelco-divisjonen på skipsfartssektoren med investeringer i containere, boring, tankskip, LNG og tekniske tjenester. Muligheter i havvind antas å være en sterk utvidelse av selskapets tekniske tjenester.

Wilhelmsen var en grunnleggerinvestor på 1960-tallet av Royal Caribbean Cruise Lines og spilte videre en viktig rolle i cruiselinjens vekst til den nest største cruiseoperatøren. Awilhelmsen ble etablert for å styre og diversifisere familiens investering også i posisjoner innen eiendom og detaljhandel.

READ  Sterkere norsk handlingsplan overtaler regjeringen til å støtte | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *