Det norske selskapet lager Doomsday -boksen for musikk

Behovet for trygg og sikker langsiktig lagring av poster har ikke vært like viktig som bekymring på lenge som manuskripter, men flere hendelser i det siste understreker viktigheten av det. I 2008 ødela en brann i Universal Studios Backlot et betydelig antall kassetter arkivert av Universal Music Group, inkludert noen få mestere og andre eksemplarer av mange av dem. Digital lagring gir andre problemer: MySpace bekreftet i 2019 at en servermigrasjon kan føre til tap av 50 millioner opplastede kanaler. “Dette setter deg i fare for å flytte til en ny harddisk eller datasenter hvert femte år,” sa Jenkinson. “Data er vanskelig å spore, og filer kan gå tapt eller slettes.”

De tre hovedetikettene – og flere uavhengige – lagrer allerede fysikk og digitaliserte musikkfiler på mange geografisk separate steder rundt om i verden. Sony Music UK hevder å ha et personlig arkiv for lyd og audiovisuelt opptak og et bibliotek med alle utgivelsene, og det lagrer digitalt beskyttede kopier og duplikatplater separat. Warner Music Group spiller inn på forskjellige steder rundt om i verden. UMG -arkivaren sa i et notat at UMG oppbevarer kopier av sine eiendeler og verdipapirer på forskjellige steder. Pat Cross Sendt til personalet i mars 2020.

Majors og flere uavhengige er tilknyttet Iron Mountain Entertainment Services, et 70 år gammelt Boston-basert datterselskap som har originale opptegnelser over Frank Sinatra og forskjellige store etikettmestere innen digitale og kroppslagre. Over hele Nord -Amerika og Europa.

Eliar, et datterselskap som vanligvis er involvert i prosjekter som urbane mobilsentre og elektrisk luftfart, ønsker ikke at Global Music Vault skal konkurrere med eksisterende fasiliteter, men gir heller ekstra sikkerhet i verste fall. Den planlegger å bevare digitale kopier av masterkvalitet i kapsler bygget med den hensikt ikke å kreve servermigrasjon, og den er i samtaler med potensielle tekniske partnere, inkludert det norske selskapet Piql, hvis PiqlFilm-format bruker binær kode og QR-koder med høy tetthet til skrive spesiell holdbar optisk film. (Piql begynte å skrive ut digitale filmer som en analog for Hollywood -studioer, og driver også Arctic World Archive med det norske statlige gruveselskapet SNSK.)

READ  Filtran lo sucedido en la conversación privada de Lucía Cullen con Verinica Ojeta tras la muerte de Maradona: "Nunca me atreví a preguntar si Diego me quería".

Ifølge Piql er dets ikke-migrerende lagringsmedier bygget for å vare mer enn 1000 år og tåler ekstreme elektromagnetiske pulser som følge av en atomeksplosjon, noe som permanent kan skade elektroniske enheter og skape ødeleggelse med digitale filer. Svalbard har ekstra beskyttelse mot lave temperaturer og tørre permafrostforhold – noe som bør oppmuntre til en viss mengde fottrafikk.

Å bestemme hva musikk fortjener i et årtusen er litt mer komplisert enn å plukke opp ørkenøy-plater, men Elir danner en global gruppe med det Paris-baserte internasjonale musikkrådet og velger eksempler i forbindelse med nasjonale musikkforretningsgrupper. “Veldig dyrebar og elsket” musikk fra forskjellige land, sier han Alphonse Carbuda, En svensk komponist og leder av International Music Council. “Det handler om å bevare musikkens fremtid ved å ha disse fortidens arkiver,” sier Carbuda. “Det handler ikke bare om å legge noe i en skuff et sted og beholde det i tusen år.”

Elliott vil også at publikum skal stemme på nasjonale bidrag, selv om det ennå ikke er bestemt hvordan det skal fungere. “Vi ønsker ikke å bevare en bestemt sjanger og en bestemt epoke,” sa Jenkinson. “Vi må se på hva musikk deponerer i land og regioner rundt om i verden.”

Det første innskuddet av hvelvet – planlagt våren 2022 – vil fokusere på å bevare innenlandsk musikk. Fremtidige stadier vil fokusere på popopptak som bare kan kopieres til arkivet med tillatelse fra eierne. Arrangørene av depotet håper at plateselskapene vil anerkjenne verdien av å bevare masterrekordene «på best mulig måte», sier Carbuda.

Elliott ønsker å tjene penger ved å belaste selskaper og enkeltpersoner for innskudd for esker. Det planlegger å gi lyttere rundt om i verden tilgang til innholdet i depotet, få tillatelse fra eierne og dele inntektene det genererer med skaperne. (Det er også planer om å jobbe med et besøkssenter nær hvelvet.)

READ  Run Uje Run ble kronet som beste film og Amanda Kernel beste regissør ved de svenske Goldback Awards

“Vi vil ikke bare være et nytt plateselskap, vi vil ikke bare være en annen strømmetjeneste,” sa Jenkinson. “Men vi ønsker å få tilgang til og feire denne musikken og gi den tilbake til samfunnene som virkelig eier den.”

Utgaven av denne artikkelen ble første gang publisert 26. juni 2021 reklametavle.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *