Det norske statsfondet vant en stor sum i aksjemarkedet

Norge kan gni hender … Ettersom aksjemarkedene fortsetter å sette rekorder de siste månedene, er det Sovereign Fund, Verdens største, tjente rundt 38 milliarder euro i første kvartal. Den største Oppbevaring Verdien, som har økt med statens oljeinntekter siden 1990-tallet, nådde 11,034 milliarder kroner, eller 1,100 milliarder euro, i slutten av mars. I første kvartal økte den 4 % ved å investere i aksjer som representerte 73,1 % av porteføljen, og den steg 6,6 %.

“Utviklingen i aksjemarkedet har blitt kraftig styrket av finans- og energisektoren,” sa fondets nummer to, Trond Grande, i en uttalelse. I første kvartal dro globale aksjemarkeder fordel av optimismen som ble skapt av fremdriften i vaksinekampanjen mot Govt-19-epidemien, som kastet planeten inn i resesjon i fjor. Fondet fikk 1,4 % av eiendomsinvesteringene, noe som representerer 2,5 % av aktivaene, mens obligasjonsinvesteringene (24,5 % i porteføljen) tapte 3,2 %.

>> Les mer – Sovereign Wealth Fund: Kriterier og kvalifikasjoner

Samtidig, for å balansere budsjettet, trakk regjeringen 83 milliarder kroner på regningen for å finansiere fremtidige utgifter til den generøse norske velferdsstaten.

>> Vår tjeneste – Sjekk vår komparator for obligasjonskontoer for å redusere aksjemarkedsgebyrene

READ  Lønnsfest på Oslo skole: - - Beklager

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *