Det nye selskapet ønsker å produsere 400 kg grønt hydrogen per dag

Et nytt selskap har truffet det norske hydrogenmarkedet – og det ønsker å produsere opptil 400 kg rent drivstoff per dag.

Stort Hydrogen står bak slike prosjekter og håper at hydrogenproduksjonen starter våren 2022.

Greenstad, Altech Services og Hydrogen Solutions (HYDS) og Sustainable Energy Catapult Center kunngjorde i dag (27. august) dannelsen av et selskap for å drive det norske hydrogenmarkedet.

Start har allerede gått i gang med prosjektene sine, og har brutt seg inn i et nytt anlegg på testsenteret Hydrogen Energy Home, der hydrogenproduksjonsaktivitetene vil finne sted.

For slik produksjon vil HYDS tilby et fleksibelt, volumbasert produksjonsanlegg som vil produsere komprimert hydrogen ved elektrolyse i butikken.

Elektrolyseteknologi vil bli levert av det danske selskapet Green Hydrogen Systems gjennom deres norske partner Liquilin.

I en kommentar om selskapets opprettelse sa Willie Vegan, administrerende direktør i Sustainable Energy Catalyst Center: “Dette er en milepæl i veksten av den grønne industrien.

“Ikke bare er grønt hydrogen tilgjengelig for markedet, men nye, grønne energibærere vil bli brukt av våre kunder på verdens første fullskala testsenter for Energy House.”

Vegard Freehammer, grunnlegger og administrerende direktør i Greenstat, la til: “Hydrogenmarkedet i Norge og internasjonalt vil fortsette å vokse raskt de neste to årene.

– Det faktum at vi nå starter hydrogenproduksjon på vestkysten av Norge og gjør hydrogen tilgjengelig er utrolig viktig for å akselerere grønne endringer.

“Hydrogen kan brukes som materialinngang i fabrikker og som et drivstoff som ikke gir utslipp til biler, busser, lastebiler, tog eller båter.”

READ  Norwegian Eyes Structure Agreement for reparasjon eller resirkulering av pansrede kjøretøyspor - Military Logistics

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *