«Det sosiale presset for å få en iPhone er ganske sprøtt» blant unge amerikanere

Apple ser ut til å ha fått tak i generasjon Z i USA. Disse brukerne født etter 1996 representerer 34 % av alle iPhone-eiere i USA. En veldig lukket gruppe som ikke blander seg lett med brukere av andre smarttelefoner.

Apple, mester i hans rike

iPhone selger veldig bra, spesielt i USA, hvor den tok hele 50 % av markedsandelen i 2022, opp fra 35 % i 2019. Blant folk som kjøper Apple-merkede telefoner i USA, 34 % av dem ble født etter 1996. Til sammenligning eier 10 % av denne aldersgruppen en Samsung-smarttelefon. Uforholdsmessige tall sammenlignet med andre aldersgrupper der fordelingen er mye mer balansert.

Det sier seg selv at generasjon Z er den mest tilknyttede av alle aldersgrupper. Med en gjennomsnittlig tid brukt på smarttelefonen din som kan nå seks timer om dagen. Noen prøver å detoxe ved å bruke «gamle» telefoner for å gå på fester.

For Shannon Cross, analytiker hos Credit Suisse, «Styrken til Apples økosystem skaper et ganske ugjennomtrengelig gap fra konkurrentene [… ] Det er veldig vanskelig å endre kurs. Apple vil fortsette å vinne markedsandeler over tid.».

Per 100 solgte smarttelefoner. © Financial Times

Dette bekreftes i tallene. Ifølge Canalys, for hver 100 iPhone som sendes, selges 26 iPads, 17 Apple Watches og 35 par Airpods. For samme antall smarttelefoner selger Samsung 11 nettbrett, 6 tilkoblede klokker og 6 par trådløse hodetelefoner.

Når det blir et problem å ikke ha en iPhone

Siden lanseringen har iPhone alltid vært et sosialt bokmerke. Det er tegnet på en viss økonomisk letthet, på å dele visse verdier og på å tilhøre en gruppe. Generasjon Z ser ut til å ta dette siste punktet til sitt klimaks, med iMessage som en differensierende faktor. Meldingsappen er et av Apples største salgsargumenter, ettersom bare brukere av Apple-merkede enheter kan bruke den.

READ  God deal Samsung Galaxy S9: stor rabatt på 79 %

Derfor kan ikke Android-telefoner sende SMS gjennom iMessage-systemet. Dette betyr at en enkelt Android-bruker som deltar i en gruppechat med folk på iPhone, forvandler alle brukernes utgående meldinger til SMS-format, noe som får bilder og videoer til å miste kvalitet. Visuelt betyr dette at meldinger vises i en grønn og mer blå boble.

© Apple Insider

Google har på sin side distribuert den nye RCS-kommunikasjonsprotokollen i Android for å erstatte SMS og dra nytte av rike samtaler som ligner på Chat, for eksempel i iMessage. Apple ønsker heller ikke å ta i bruk denne protokollen, og Tim Cook anbefaler å kjøpe en iPhone i stedet.

Unge amerikanere tar bruken av iMessage veldig alvorlig, til det punktet at de elektronisk ekskluderer Android-brukere fra gruppechatter. En «veldig, veldig vanlig» praksis ifølge Kahlil Greene, en 22 år gammel frilanskonsulent og «Gen Z-historiker.»

«En grønn melding – alle med Android – bryter hele chatten, for nå må alt gå via SMS […] Så det sosiale presset for å få en iPhone er ganske sprøtt. – Annelise Hillman, 24 år gammel administrerende direktør i Frontman, et frisørfirma for menn.

På TikTok gikk en trend kalt «Det er en 10, men…» viralt da tilfeldige kvinner ble spurt om hvilken ny vurdering de ville gi en perfekt fyr etter å ha funnet ut at han brukte en Android-smarttelefon. Mange av respondentene revurderer poengsummen til mindre enn 5, eller synes at dette rett og slett er en avtalebryter. En sa: «Hvis denne boblen vises i grønt, svarer jeg ikke».

Oppdage : Hvordan iPhone 15 Pro kan se ut

Et godt argument for generasjon Z, som ikke nøler med å bruke 1000 euro i snitt for å kjøpe en iPhone, eller spør foreldrene om en. Det er tre ganger dyrere enn gjennomsnittsprisen på en Android-smarttelefon rundt om i verden. I Europa planlegger 83 % av iPhone-brukere under 25 år å kjøpe en. Et tall på under 50 % blant Android-brukere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *