Det tyske selskapet har signert en eksklusiv lanseringsplate i Norge

Isar Aerospaces Spectrum Rocket, det første europeiske jord-til-luft-missilet, vil bli lansert fra Norge ettersom det private tyske selskapet Isar Aerospace har signert en avtale med Norges Andia Space. Opptil tjue år for en av lanseringsputene på øya Andia.

“Vi er veldig fornøyde og stolte,” sa Daniel Metzler, medstifter og administrerende direktør i Isar Space. (Foto: Isar Space)

“Vi er veldig glade og stolte over å kunne sikre vårt dedikerte lanseringssted i Andia, Europas best finansierte romfartøy.

“Unikhet gir oss, og enda viktigere, våre kunder har størst fleksibilitet og planleggingssikkerhet for å bringe små og mellomstore satellitter inn i bane rundt jorden når som helst med maksimal fleksibilitet og kostnadseffektivitet.”

Med sin beliggenhet nord for kysten, kan Andes-rommet levere lanseringsputer på 87,4 til 108 grader. Disse er gunstige for solsynkronisering og polare baner. Luftveien sørger for en sti som bakken ikke krysser befolkede områder.

“Dette partnerskapet er en viktig milepæl for den europeiske nye luftfartsindustrien, da den europeiske satellitten vil bli sett fra europeisk jord fra en europeisk lansering så langt. Vi tror dette er begynnelsen på en global etterspørsel etter lanseringsevner i Europa. Forventes å være , “sa Odd Roger Enoxsen, administrerende direktør og styreleder i Andia Space.

“Vi tror sterkt på felles europeiske initiativer og er stolte over å være en del av dette massive rominitiativet med Isar Aerospace,” sa Enoksen.

READ  John Le Carr er død

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *