Det var en tid da malaysiske søstre bodde i Norge

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse at søsteren min og jeg skulle reise til Norge og nyte fjordene der.

Ferien startet i Oslo, der alt var rent og ryddig. Jeg ble imponert over Oslos innsats for å beskytte miljøet.

Hovedstaden var vinneren av European Green Capital i 2019.

I følge tittelen, alle kjøretøyene der er elektriske biler, vi har tenkt på det og har ikke snublet over noen bensinstasjoner under oppholdet der. Imidlertid er det stasjoner overalt som lader disse kjøretøyene.

I Oslo likte vi å utforske Carl Johannes Gate. Vi oppdaget senere at «gate» egentlig betydde gate eller smug.

Det er mye å handle, se, gjøre, spise og være minneverdig gjennom Carl Johannes Gate. Carl Johannes Gate er den lengste gaten, bygningen til Det kongelige slott og det store sentrum der Nobels fredspris deles ut hvert år.

Skribent i Flam.Oslo Opera House, med sine skrånende marmor- og granittak, er en arkitektur som rett og slett tok pusten fra oss. Besøkende kan gå opp til taket og nyte panoramautsikten over Oslo.

Legg merke til trinnene dine her. Det er noen små trinn eller avsatser som, hvis du ikke er forsiktig, kan du falle. Å gå opp til taket er gratis.

Jeg dro tre ganger for å beundre den fantastiske strukturen og beundre panoramautsikten over Oslo.

Vi tok også en naturskjønn spasertur over Agarselva-elven. Over elva var det mange kafeer, historiske bygninger, bygninger i særegne former, fosser, broer og gallerier.

Fra Oslo tok vi Flam jernbanetog for å utforske Flor. Det var tåkete da vi ankom Myrtle Station for å bytte tog.

READ  Alexandre de Groove ber om større europeisk enhet i å ta imot asylsøkere

Gjennom hele turen ble vi møtt av spektakulær utsikt over fjell, elver og fjorder. Det var tåkete i noen deler av togreisen vår.

Når vi nådde Flam, måtte vi overføre til en båt som skulle ta oss til Palestrand. Togene og båtene vi tok var rene og komfortable.

Ballastrand ligger på den nordlige bredden av Solnefjordan, med utsikt over fjordene. Det er veldig stille og fredelig her.

Overalt hvor du snur deg, er det fjell, noen fremdeles dekket av snø, og selvfølgelig fjorder. Det var en liten duskregn, men det var ikke noe problem for oss.

Vi dro til St. Olaf Church, bygget i 1897. Det er en vakker beiset kirke med tårn, spyd, skifertak og ovale vinduer.

Dagen etter dro vi til Bergen med båt. Vi ble møtt av hus som klamret seg til åsene, fossefall, smale brosteinsgater, et fiskemarked, museer, parker og UNESCO-området Brigen.

Vi tok det morsomme toget opp til Floyd Mountain og tok en tur gjennom jungelen, forbi furutrær, bekker, bekker og innsjøer. Fra toppen av Mount Phloen kan du se fugleperspektiv på Bergen.

Å utforske de svingete, smale brosteinsgater er en veldig unik opplevelse. Det var så stille og fredelig at vi lurte på om noen bodde i disse husene.

        I Bergen likte forfatteren og søsteren de trange stiene mellom husene. I Bergen likte forfatteren og søsteren de trange stiene mellom husene.Mens vi utforsket, snublet vi over Ted Lille Coffecombaniat, den eldste kafeen i Bergen. Den lå like over inngangen til Mount Floyd Station.

Maten under vår tur besto for det meste av fersk fisk som kveite, laks og torsk. Med bare en bit kan du smake på hvor fersk fisken er.

READ  Hun tror barna lager lyder, men gjør en helt annen oppdagelse... "Jeg hører stemmer, jeg føler meg lagt merke til, jeg føler meg konstant tilstede."

Den siste natten i Norge prøvde vi deres tradisjonelle mousse-kundi. Kjøttet var mørt og saftig. Det var hvalkjøtt på menyen, men vi turte ikke prøve det. Prisen på maten her er bratt hvis vi konverterer til valutaen vår.

Alle stedene vi besøkte i Norge var veldig walkable. Vi tok ikke offentlig buss eller tog da vi var i byene. Alt du trenger er et par komfortable tursko, bevæpnet med en paraply eller regnfrakk (fordi været er uforutsigbart) og tar deg til mange interessante steder.

Det hjelper nordmenn med å snakke godt engelsk. Vi dro i slutten av mai, så været var riktig – verken for kaldt eller for varmt. Du trenger en jakke fordi noen steder fremdeles er kalde.

En fordel med å komme til Norge om sommeren var at dagene var lange, noe som betydde at det var god tid til å utforske omgivelsene våre.

De eksponerte scenene er helt lesernes egne.

Skriv til oss

Vi kan kanskje ikke reise til utlandet akkurat nå, men vi vil gjerne høre hva som gjorde de forrige feriene dine så mye bedre. Historien din (erfaringer, tips, råd) skal være 700 til 800 ord lang i ord- eller tekstformat. Legg ved minst fem bilder (1 MB, bildetekst) i en egen e-post. Det er ingen gebyrer for innsendinger, og vi forbeholder oss retten til å redigere alle innsendinger. Send en e-post til star2travel@thestar.com.my for «Readers Share».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *