«Det varte bare noen få minutter, men skaden var enorm»: En imponerende tornado passerer gjennom en landsby på et cruise

«Det varte bare noen få minutter, men skaden var massiv»: Innbyggere i en landsby i Cruz har ikke kommet seg etter fredag ​​morgens voldsomme tornado, som ødela hjem uten å forårsake skader. «Jeg fikk ikke sove, det var et hull på rommet mitt og vann lekket inn i sengen!»Suzanne Vincent, en åtteåring som bor i Pontarion, en by på 360 sør for Guéret, vitner.

«Jeg var på verandaen min og alt begynte å riste med en uforklarlig lyd», En annen pensjonert beboer, Bernard Le Pigot, observerer bygningen der denne pensjonisten nå lagrer veden sin i det fri.

Tak revet av, steinmurer ødelagt, fliser på veien, opprevne trær… Landsbyen bærer arrene etter værepisoden som rammet mange omkringliggende byer sent torsdag. Noen beboere brukte ovnene sine til å varme seg og tenne seg med levende lys, uten strøm. La Creuse var en av 65 avdelinger plassert under en gul vakt av Météo-France torsdag ettermiddag. I hans tilfelle var det varsel om vind og storm.

Avhjelpende tiltak

«Selv i 1999 visste vi det ikke.»Martin Bimbam, en av Pontarions varaordførere, forsikrer oss, og legger merke til de to eksepsjonelle stormene som rammet Frankrike i desember samme år.

I alt ble rundt femti hjem skadet, men det var ingen personskader og ingen måtte evakueres til Pontarion, ifølge nødetatene. Rundt seksti brannmenn grep inn i landsbyen og fire andre byer som ble berørt av tyfonen, inkludert Masperat-Merignaud, hvor skolen fikk omfattende skader.

Fredag ​​morgen pågikk takfjerning og tjærearbeid. «Vi har hatt det i flere dager», Det påpekte Stéphanie Duchet, direktør for avdelingens brann- og redningstjeneste. I oktober i fjor forårsaket en orkan betydelig skade i Pas-de-Calais og flere byer ved Somme.

READ  Italiensk kringkaster på lekket opptak av taubaneulykke Italia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *