“Dette er en god pause”: 29 dager tapt på sjøen, de fant tørt land | Verden

En historie som er verdig de største eventyrfilmene. I omtrent 30 dager overlevde to menn som hadde vært savnet på sjøen appelsin-, kokos- og regnvannet de tidligere hadde samlet. De var omtrent 400 km ute til sjøs i Salomonhavet før de ble reddet.
Live Nanjikana og Jr. Colony seilte fra Mono Island i den vestlige provinsen Salomonøyene morgenen 3. september i en liten motorbåt med 60 hestekrefter. De gikk seg vill til sjøs i nesten en måned fordi GPS -en sluttet å fungere. De ble til slutt reddet utenfor kysten av Papua Ny -Guinea, 400 kilometer fra reisens startpunkt.

“Dårlig øyeblikk”

De to eventyrerne planla å reise 200 km sør for byen Noro på øya New Georgia, etter vestkysten av øya Vella Lavella og Kiso. “Alt må ha gått bra. Vi har allerede gjort dette kurset,” forklarer Nanjikana. Imidlertid er vannet i Papua Ny -Guinea veldig turbulent og spesielt uforutsigbart.

Sterk vind og kraftig regn påvirket synet alvorlig, men det verste var ennå ikke kommet. Da de to prøvde å bli værende i studien, brøt GPS -en. “Det skjedde på det verst tenkelige tidspunktet,” sier Nanjikana. “Vi visste ikke hvor vi skulle, så vi bestemte oss for å stoppe motoren og vente på å spare drivstoff.” De bodde på sjøen i 29 dager. “Vi vet ikke hvor vi er, men vi tror ikke vi er i et annet land.”

Obligatorisk intervall

Til slutt ble de to løslatt 2. oktober. Fordi de var så svake, da de kom til byen Pomoeo, måtte de tas fra båten til et hus i nærheten. Nanjikana sier at hun har lært positive erfaringer fra denne opplevelsen. Han forklarer at han hadde en spesiell glede av å ta denne “tvungne pausen” ut av verden. “Jeg ante ikke hva som foregikk da jeg var der. Jeg hadde aldri hørt om Kovit eller noe. Jeg kunne ikke vente med å komme hjem, men jeg er enig i at det var en god pause.

READ  Joe Biden Kauf: Internett ERUPTS som president mottar "noe på kinnet" | Verden | Nyheter

Les mer

Hun ville tilbringe helgen på en fjern øy, og 18 måneder senere er hun der fortsatt

Det 59 år gamle Sør-Afrika nådde XXL-rekorden ved å seile alene fra Cape Town til Rio de Janeiro.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *